מרק ציר עצמות - חיקוי לראמן

מרק ציר עצמות - חיקוי לראמן

האמת שקטונתי מלחקות או לנסות אפילו להתקרב לטעם האלוהי של ראמן , כנראה יידרשו לי כמה שנות לימוד אי שם במזרח , אז במרק הזה אין את האיטריות האלוהיות של הראמן , וגם אין את שילובי הבשרים , אבל זה הכי קרוב שיש , ומעבר לכל זה יש למרק הזה השפעות בריאותיות טובות שכבר הופך אותו שווה להכנה .
הציר מכיל חומרים מזינים הכוללים , קולגן , ג'לטין , גליקוזאמין , סידן , זרחן, אשלגן ועוד.. מועיל מאוד לרקמות החיבור , לחולי
קרוהן קוליטיס ולאנשים עם דלקות כרוניות ומעי דליף , מועיל מאוד למע' העיכול .

עם איטריות הסקיני פסטה - המרק הופך למשביע ומצויין גם לסוכרתיים .

אז מה צריך ?

4- 3 ק"ג עצמות עוף , בקר , מח עצם וכו

1/4 כוס חומץ תפוחים

8 ליטר מים

1 כף מלח ים אטלנטי

2 גזרים

3 ענפים סלרי

1/2 בצלים חתוכים לרבעים

1 כף מרק עוף

אופן ההכנה :

1. לשטוף היטב , לשפוך מעל מים רותחים להוציא את הריח ,לטלטל את הסיר ולזרוק את המים לתת שוב שטיפה במים קרים .


2. אפשרות להגברת הטעם – לא חובה - להכניס את העצמות לתנור אפייה ולאפות על 200 מעלות במשך שעה – יש לסובב א העצמות כל 20 דק' .


3. להכניס את העצמות לסיר גדול ולמלאו במים ולהוסיף את החומץ - לא לדאוג לא מרגישים את טעמו והוא חשוב למיצוי המינרלים מהעצמות לכן לא לוותר עליו. 


4. לבשל כ- 10 שעות על הגז או להרתיח את העצמות בסיר להוציא את הקצף ואז להעביר לסיר לחץ לשעה וחצי או , להביא את הסיר לרתיחה ולהכניס לתנור על 100 מעלות לכל הלילה. 


5. אחרי כשעה על הגז -  להוסיף , גזר, סלרי , בצל – לבשל על הגז לעוד שעתיים על אש נמוכה בלי מכסה – אפשר להוסיף מים אם התאדו ולהמשיך לבשלאו להכניס לתנור או להעביר לסיר לחץ.


איך אפשר לאכול את הציר ?

  1.  אופציה ראשונה כמו שהוא נקי , הוא טעים מאוד ובאופן מפתיע גם משביע. 

  2. אפשר להקפיץ איטריות סקיני פסטה (ללא פחמימות ), ברוטב על מחבת ואז להוסיף למרק יחד עם ביצה קשה רכה במרכז ומעט בצל ירוק . - וזה החיקוי דל הפחמימה לראמן . 


6. לסנן את המרק או לאכול עם הירקות .


ניתן להקפיא במנות , להוסיף לתוך כל מרק אחר מהציר , נשמר במקרר עד שבוע .

Faded Sandpaper

מתכונים נוספים

Green Salad
<< למתכון
פשטידה עשירה בחלבון
Green Salad
עוגיות שוקולד צ'יפס דל פחמימה
Green Salad
מרק ציר עצמות - חיקוי לראמן
Green Salad