מרק ציר עצמות - חיקוי לראמן
האמת שקטונתי מלחקות או לנסות אפילו להתקרב לטעם האלוהי של ראמן , כנראה יידרשו לי כמה שנות לימוד אי שם במזרח , אז במרק הזה אין את האיטריות האלוהיות של הראמן , וגם אין את שילובי הבשרים , אבל זה הכי קרוב שיש , ומעבר לכל זה יש למרק הזה השפעות בריאותיות טובות שכבר הופך אותו שווה להכנה .
הציר מכיל חומרים מזינים הכוללים , קולגן , ג'לטין , גליקוזאמין , סידן , זרחן, אשלגן ועוד.. מועיל מאוד לרקמות החיבור , לחולי
קרוהן קוליטיס ולאנשים עם דלקות כרוניות ומעי דליף , מועיל מאוד למע' העיכול .
עם איטריות הסקיני פסטה - המרק הופך למשביע ומצויין גם לסוכרתיים .
אז מה צריך ?
4- 3 ק"ג עצמות עוף , בקר , מח עצם וכו
1/4 כוס חומץ תפוחים
8 ליטר מים
1 כף מלח ים אטלנטי
2 גזרים
3 ענפים סלרי
1/2 בצלים חתוכים לרבעים
1 כף מרק עוף
אופן ההכנה :
1. לשטוף היטב , לשפוך מעל מים רותחים להוציא את הריח ,לטלטל את הסיר ולזרוק את המים לתת שוב שטיפה במים קרים .
2. אפשרות להגברת הטעם – לא חובה - להכניס את העצמות לתנור אפייה ולאפות על 200 מעלות במשך שעה – יש לסובב א העצמות כל 20 דק' .
3. להכניס את העצמות לסיר גדול ולמלאו במים ולהוסיף את החומץ - לא לדאוג לא מרגישים את טעמו והוא חשוב למיצוי המינרלים מהעצמות לכן לא לוותר עליו.
4. לבשל כ- 10 שעות על הגז או להרתיח את העצמות בסיר להוציא את הקצף ואז להעביר לסיר לחץ לשעה וחצי או , להביא את הסיר לרתיחה ולהכניס לתנור על 100 מעלות לכל הלילה.
5. אחרי כשעה על הגז - להוסיף , גזר, סלרי , בצל – לבשל על הגז לעוד שעתיים על אש נמוכה בלי מכסה – אפשר להוסיף מים אם התאדו ולהמשיך לבשלאו להכניס לתנור או להעביר לסיר לחץ.
איך אפשר לאכול את הציר ?
אופציה ראשונה כמו שהוא נקי , הוא טעים מאוד ובאופן מפתיע גם משביע.
אפשר להקפיץ איטריות סקיני פסטה (ללא פחמימות ), ברוטב על מחבת ואז להוסיף למרק יחד עם ביצה קשה רכה במרכז ומעט בצל ירוק . - וזה החיקוי דל הפחמימה לראמן .
6. לסנן את המרק או לאכול עם הירקות .
ניתן להקפיא במנות , להוסיף לתוך כל מרק אחר מהציר , נשמר במקרר עד שבוע .