top of page
תבשיל דאל עדשים כתומות
תבשיל דאל עדשים כתומות , מושלם לחורף , מזין וקל לעיכול
מצרכים
2-3 שיני שום כתוש
כפית ג'ינג'ר מגורר
1 עגבנייה קצוצה ריבועים קטנים
1 גזר מגורר
2 בצלים קצוצים דק
2 כפות שמן קוקוס / שמן זית
3 כוסות עדשים כתומות מושרות לפחות שעתיים - עדיפות לכל הלילה
1 כוס חלב קוקוס
3 ליטר מים
תבלינים : 1 כפית כמון , 1/2 כפית זירעי כוסברה טחונים , 2 זירעי הל כתושים - רק החלק הפנימי, כף שטוחה כורכום , כף קארי, כף שטוחה מלח ים אטלנטי.
** אני אוהבת להשתמש בזרעים של הכמון הכוסברה וההל ולכתוש אותם במכתש ועלי, אם אין לכם בבית או הם לא נמצאים במזווה , אין בעייה בכלל להשתמש בתבלינים הרגילים שקונים בסופר.
אופן ההכנה :
- לאדות את הבצלים בשמן .
- להוסיף את הגינג'ר והשום הכתוש
- להוסיף את התבלינים ולתת להם להפתח בשמן - ייתכן והם ישתו את השמן אפשר להוסיף עוד כף שמן כדי שלא ישרפו .
- להוסיף את העגבנייה ולתת לה מעט להתרכך ולהתערבב עם התבלינים .
- להוסיף את הגזר
- להוסיף את העדשים המושרות .
- להוסיף את המים ולהביא לרתיחה - לטעום אם הטעמים מאוזנים ולא חסר מלח .
- עכשיו יש 2 אופציות האופציה המהירה - לתת לסיר להתבשל על אש קטנה בערך שעה וחצי עם מכסה סגור ואז לכבות את האש ולהוסיף את חלב הקוקוס ולהגיש .
- אופציה איטית אך טעימה יותר לטעמי - כאשר הסיר רתח , להכניס לתנור לחום של 120 מעלות ל- 3-4 שעות עם מכסה סגור , ולפני ההגשה כשהסיר עוד לוהט להוסיף את חלב הקוקוס ולהגיש .
ניתן להוסיף מעט זירעי דלעת או חמנייה ולהגיש .
בתאבון
ספרו לי איך יצא .
bottom of page