תבשיל דאל עדשים כתומות

תבשיל דאל עדשים כתומות

תבשיל דאל עדשים כתומות , מושלם לחורף , מזין וקל לעיכול

מצרכים 

2-3 שיני שום כתוש

כפית ג'ינג'ר מגורר

1 עגבנייה קצוצה ריבועים קטנים 

1 גזר מגורר 

2 בצלים קצוצים דק 

2 כפות שמן קוקוס / שמן זית 

3 כוסות עדשים כתומות מושרות לפחות שעתיים - עדיפות לכל הלילה

1 כוס חלב קוקוס 

3 ליטר מים 

תבלינים : 1 כפית כמון , 1/2 כפית זירעי כוסברה טחונים , 2 זירעי הל כתושים - רק החלק הפנימי, כף שטוחה כורכום , כף קארי, כף שטוחה מלח ים אטלנטי.


** אני אוהבת להשתמש בזרעים של הכמון הכוסברה וההל ולכתוש אותם במכתש ועלי, אם אין לכם בבית או הם לא נמצאים במזווה , אין בעייה בכלל להשתמש בתבלינים הרגילים שקונים בסופר. 

אופן ההכנה :

  1.  לאדות את הבצלים בשמן .
  2. להוסיף את הגינג'ר והשום הכתוש 
  3. להוסיף את התבלינים ולתת להם להפתח בשמן - ייתכן והם ישתו את השמן אפשר להוסיף עוד כף שמן כדי שלא ישרפו .
  4. להוסיף את העגבנייה ולתת לה מעט להתרכך ולהתערבב עם התבלינים .
  5. להוסיף את הגזר
  6. להוסיף את העדשים המושרות . 
  7. להוסיף את המים ולהביא לרתיחה - לטעום אם הטעמים מאוזנים ולא חסר מלח .
  8. עכשיו יש 2 אופציות האופציה המהירה - לתת לסיר להתבשל על אש קטנה בערך שעה וחצי עם מכסה סגור ואז לכבות את האש ולהוסיף את חלב הקוקוס ולהגיש . 
  9. אופציה איטית אך טעימה יותר לטעמי - כאשר הסיר רתח , להכניס לתנור לחום של 120 מעלות ל- 3-4 שעות עם מכסה סגור , ולפני ההגשה כשהסיר עוד לוהט להוסיף את חלב הקוקוס ולהגיש . 

ניתן להוסיף מעט זירעי דלעת או חמנייה ולהגיש . 

בתאבון 

ספרו לי איך יצא .

Faded Sandpaper

מתכונים נוספים

Green Salad
<< למתכון
עוגת גבינה דלת פחמימה
Green Salad
רטבים לסלט
Green Salad
טארט טאטין בצל
Green Salad