top of page
תבשיל דאל עדשים כתומות

תבשיל דאל עדשים כתומות

תבשיל דאל עדשים כתומות , מושלם לחורף , מזין וקל לעיכול

מצרכים 

2-3 שיני שום כתוש

כפית ג'ינג'ר מגורר

1 עגבנייה קצוצה ריבועים קטנים 

1 גזר מגורר 

2 בצלים קצוצים דק 

2 כפות שמן קוקוס / שמן זית 

3 כוסות עדשים כתומות מושרות לפחות שעתיים - עדיפות לכל הלילה

1 כוס חלב קוקוס 

3 ליטר מים 

תבלינים : 1 כפית כמון , 1/2 כפית זירעי כוסברה טחונים , 2 זירעי הל כתושים - רק החלק הפנימי, כף שטוחה כורכום , כף קארי, כף שטוחה מלח ים אטלנטי.


** אני אוהבת להשתמש בזרעים של הכמון הכוסברה וההל ולכתוש אותם במכתש ועלי, אם אין לכם בבית או הם לא נמצאים במזווה , אין בעייה בכלל להשתמש בתבלינים הרגילים שקונים בסופר. 

אופן ההכנה :

  1.  לאדות את הבצלים בשמן .
  2. להוסיף את הגינג'ר והשום הכתוש 
  3. להוסיף את התבלינים ולתת להם להפתח בשמן - ייתכן והם ישתו את השמן אפשר להוסיף עוד כף שמן כדי שלא ישרפו .
  4. להוסיף את העגבנייה ולתת לה מעט להתרכך ולהתערבב עם התבלינים .
  5. להוסיף את הגזר
  6. להוסיף את העדשים המושרות . 
  7. להוסיף את המים ולהביא לרתיחה - לטעום אם הטעמים מאוזנים ולא חסר מלח .
  8. עכשיו יש 2 אופציות האופציה המהירה - לתת לסיר להתבשל על אש קטנה בערך שעה וחצי עם מכסה סגור ואז לכבות את האש ולהוסיף את חלב הקוקוס ולהגיש . 
  9. אופציה איטית אך טעימה יותר לטעמי - כאשר הסיר רתח , להכניס לתנור לחום של 120 מעלות ל- 3-4 שעות עם מכסה סגור , ולפני ההגשה כשהסיר עוד לוהט להוסיף את חלב הקוקוס ולהגיש . 

ניתן להוסיף מעט זירעי דלעת או חמנייה ולהגיש . 

בתאבון 

ספרו לי איך יצא .

Faded Sandpaper

מתכונים נוספים

קינוח ג'לי דל פחמימה
Green Salad
קינוח דל פחמימה טעים וקאנצ'י מדפי אורז
Green Salad
קרפ דל פחמימה
Green Salad
רוטב ויניגריט בזיליקום
Green Salad
bottom of page