קרקרים - קימל וקצח - ללא גלוטן
אני מאוד אוהבת אוכל קריספי שמתפצפץ בפה , כמה שיותר קריספי יותר טעים - הקרקרים האילו כל כך קריספיים שפשוט קשה להפסיק לאכול מהם .
רכיבים :
1 כוס קמח שיבולת שועל - אפשר לטחון במעבד מזון שיבולת שועל לקמח.
1 כוס זירעי פשתן טחונים.
1 כוס קמח טף .
1 כפית גדושה מלח ים אטלנטי.
1 כף קימל
1 כף קצח.
1 כוס מים
1/2 כוס שמן זית .
אופן ההכנה:
להכניס לתוך קערה את כל הרכיבים היבשים ולערבב היטב .
להוסיף את השמן והמים ולערבב את הכל לעיסה .
-
לתת לעיסה לנוח 10 דק' בינתיים לחמם את התנור ל - 60 מעלות .
-
לקחת תבנית גדולה של תנור להניח מעליה נייר אפייה ולשפוך את גוש העיסה במרכז.
-
לקחת נייר אפייה נוסף לפתוח אותו ולרסס שמן זית - מאוד חשוב לעשות זאת אחרת כל הבצק יידבק לנייר .
-
להניח את נייר האפייה המרוסס שמן מעל העיסה ובעזרת הידיים לשטח לכל הכיוונים - לשים לב שאתם לא יוצרים חורים .
-
בזהירות להסיר את נייר האפייה לקחת גלגלת פיצה או סכין ארוכה ולחרוץ ריבועים על הבצק.
-
להכניס לתנור ל- 20 דק' יש תנורים ש15 דק' מספיקות . ואם תצליחו לחכות עד שהקרקרים יתקררו- שימרו אותם בקופסא אטומה .
-
בתיאבון .