קרקרים ללא גלוטן

קרקרים ללא גלוטן

הקרקרים האילו הם מבחינתי הנישנוש האולטימטיבי, הם גם בריאים מאוד וגם טעימים מאוד ומתאימים כמובן לכל מי שרגיש או נמנע מגלוטן . היתרון הגדול שלהם - שהם מאוד פשוטים להכנה והם נשמרים בצנצנת סגורה עד שבועיים .

מה צריך ?

 

1 כוס זירעי פשתן טחונים . 

1 כוס קמח עדשים כתומות . 

1 כוס קמח טף . 

2 כפות שמן זית .

1 כפית מלח ים אטלנטי.

1 כפית אורגנו יבש . .

1.5 כוס מים .

אופן ההכנה : 

1. מערבבים את כל החומרים יחד לעיסה דביקה .

2. חוצים את העיסה ל-2 

ל3. לוקחים חצי מהעיסה על נייר אפייה ומשמנים היטב בכמות נדיבה ,עורמים עליו את מחציתהעיסה - שימו לב העיסה דביקה מאוד אז לא להבהל

מניחים מעל העיסה עוד נייר אפיה משומן היטב - חשוב מאוד !! עם מערוך או עם הידיים משטחים אותה לכל רוחב הנייר אפיה . 

4. מעבירים לתבנית אפייה גדולה של התנור ומסירים בזהירות את הנייר העליון.

5. עם גלגלת פיצה או עם סכין לא משוננת חורצים בעדינות ריבועים . 

 

מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' 160 מעלות ל- 20 דק' יש תנורים שצריכים מעט יותר 25דק' .

נותנים לקרקרים להתקרר - אם תצליחו להתאפק. 

בתיאבון .

Faded Sandpaper

מתכונים נוספים

Green Salad
<< למתכון
עוגת גבינה דלת פחמימה
Green Salad
רטבים לסלט
Green Salad
טארט טאטין בצל
Green Salad