top of page
קרקרים ללא גלוטן

קרקרים ללא גלוטן

הקרקרים האילו הם מבחינתי הנישנוש האולטימטיבי, הם גם בריאים מאוד וגם טעימים מאוד ומתאימים כמובן לכל מי שרגיש או נמנע מגלוטן . היתרון הגדול שלהם - שהם מאוד פשוטים להכנה והם נשמרים בצנצנת סגורה עד שבועיים .

מה צריך ?

 

1 כוס זירעי פשתן טחונים . 

1 כוס קמח עדשים כתומות . 

1 כוס קמח טף . 

2 כפות שמן זית .

1 כפית מלח ים אטלנטי.

1 כפית אורגנו יבש . .

1.5 כוס מים .

אופן ההכנה : 

1. מערבבים את כל החומרים יחד לעיסה דביקה .

2. חוצים את העיסה ל-2 

ל3. לוקחים חצי מהעיסה על נייר אפייה ומשמנים היטב בכמות נדיבה ,עורמים עליו את מחציתהעיסה - שימו לב העיסה דביקה מאוד אז לא להבהל

מניחים מעל העיסה עוד נייר אפיה משומן היטב - חשוב מאוד !! עם מערוך או עם הידיים משטחים אותה לכל רוחב הנייר אפיה . 

4. מעבירים לתבנית אפייה גדולה של התנור ומסירים בזהירות את הנייר העליון.

5. עם גלגלת פיצה או עם סכין לא משוננת חורצים בעדינות ריבועים . 

 

מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' 160 מעלות ל- 20 דק' יש תנורים שצריכים מעט יותר 25דק' .

נותנים לקרקרים להתקרר - אם תצליחו להתאפק. 

בתיאבון .

Faded Sandpaper

מתכונים נוספים

קינוח ג'לי דל פחמימה
Green Salad
קינוח דל פחמימה טעים וקאנצ'י מדפי אורז
Green Salad
קרפ דל פחמימה
Green Salad
רוטב ויניגריט בזיליקום
Green Salad
bottom of page