קרקרים ללא גלוטן
הקרקרים האילו הם מבחינתי הנישנוש האולטימטיבי, הם גם בריאים מאוד וגם טעימים מאוד ומתאימים כמובן לכל מי שרגיש או נמנע מגלוטן . היתרון הגדול שלהם - שהם מאוד פשוטים להכנה והם נשמרים בצנצנת סגורה עד שבועיים .
קרקרים ללא גלוטן , קלים מאוד להכנה , אפשר לטבל באיזה תבלין שתירצו .
מה צריך ?
1 כוס זירעי פשתן טחונים .
1 כוס קמח עדשים כתומות .
1 כוס קמח טף .
1 כף מלח ים אטלנטי.
1כף זעתר. - או כל תבלין אחר שתחפצו - פפריקה מעושנת / אורגנו / שום
1 כוס מים - ייתכן ויהיה צורך בעוד חצי כוס
אופן ההכנה :
1. מערבבים את כל החומרים יחד לעיסה דביקה .
2. חוצים את העיסה ל-3
3.מניחים על התבנית נייר אפייה ומשמנים היטב בכמות נדיבה - מעט מידי שמן יגרום לקרקרים להדבק.
4. מניחים מעל העיסה עוד נייר אפיה משומן היטב - חשוב מאוד !!
עם הידיים משטחים אותה לכל רוחב הנייר אפיה .
5. מסירים בזהירות את הנייר העליון.
6. עם גלגלת פיצה או עם סכין לא משוננת חורצים בעדינות ריבועים .
מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' 170 מעלות ל- 20-25 דק' תלוי בתנור
נותנים לקרקרים להתקרר - אם תצליחו להתאפק.
בתיאבון .