top of page
קרקרים ללא גלוטן
הקרקרים האילו הם מבחינתי הנישנוש האולטימטיבי, הם גם בריאים מאוד וגם טעימים מאוד ומתאימים כמובן לכל מי שרגיש או נמנע מגלוטן . היתרון הגדול שלהם - שהם מאוד פשוטים להכנה והם נשמרים בצנצנת סגורה עד שבועיים .
מה צריך ?
1 כוס זירעי פשתן טחונים .
1 כוס קמח עדשים כתומות .
1 כוס קמח טף .
2 כפות שמן זית .
1 כפית מלח ים אטלנטי.
1 כפית אורגנו יבש . .
1.5 כוס מים .
אופן ההכנה :
1. מערבבים את כל החומרים יחד לעיסה דביקה .
2. חוצים את העיסה ל-2
ל3. לוקחים חצי מהעיסה על נייר אפייה ומשמנים היטב בכמות נדיבה ,עורמים עליו את מחציתהעיסה - שימו לב העיסה דביקה מאוד אז לא להבהל .
מניחים מעל העיסה עוד נייר אפיה משומן היטב - חשוב מאוד !! עם מערוך או עם הידיים משטחים אותה לכל רוחב הנייר אפיה .
4. מעבירים לתבנית אפייה גדולה של התנור ומסירים בזהירות את הנייר העליון.
5. עם גלגלת פיצה או עם סכין לא משוננת חורצים בעדינות ריבועים .
מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' 160 מעלות ל- 20 דק' יש תנורים שצריכים מעט יותר 25דק' .
נותנים לקרקרים להתקרר - אם תצליחו להתאפק.
בתיאבון .
bottom of page