top of page
קציצות קינואה בטעם פלאפל

קציצות קינואה בטעם פלאפל

הקציצות האילו נולדו לי ממש במקרה, שאריות של קינואה שנשארו וחשק עז לפלאפל . את הנגלה הראשונה עשיתי בטיגון ואז כשביקשתי מבן זוגי להפוך לי אותן הוא התפלא ושאל מה את מטגנת ? צודק אמרתי לו ננסה גם בתנור והתוצאה יצאה אפילו טעימה יותר מהמטוגנות .

רכיבים :

2 כוסות קינואה מבושלת - אני השתמשתי בקינואה אדומה . 

2 כוסות עדשים כתומות מושרות כשעתיים במים לא מבושלות . 

1 צרור כוסברה 

1 צרור פטרוזיליה

1 בצל סגול . 

1/3 כוס טחינה גולמית .

1 כפית פפריקה מעושנת - אפשר גם רגילה.

1 כפית כמון 

2 כפיות מלח שטוחות

חצי כפית צ'ילי.

אופן ההכנה:

להכניס קודם את העדשים הכתומות אחרי שסיננו את המים מההשרייה ולטחון במעבד מזון .

להוסיף בצל ותבלינים ולטחון 

להוסיף את צרור הפטרוזיליה והכוסברה ולטחון .

להוסיף את הקינואה ולטחון שוב 

תוך כדי טחינה במעבד להוסיף את הטחינה .

לטעום ולתקן תיבול .

לשמן היטב את תבנית האפייה וליצור כדור פחוס , קציצות בינוניות כם מברשת סיליקון למרוח שמן זית מעל כל קציצה ומצדדיה . 

להכניס לתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 180 מעלות ל- 20 דקות . 

והנה לכם קציצות קינואה בטעם פלאפל. 

בתיאבון ורק בריאות . 

Faded Sandpaper

מתכונים נוספים

קינוח ג'לי דל פחמימה
Green Salad
קינוח דל פחמימה טעים וקאנצ'י מדפי אורז
Green Salad
קרפ דל פחמימה
Green Salad
רוטב ויניגריט בזיליקום
Green Salad
bottom of page