לקבלת טיפים, מאמרים ומתכונים בנושא תזונה טבעית בריאה ודימוי גוף 

טל מנחם: 054-3227352

tal.eatright@gmail.com

  • קבוצה סגורה - 100% מושלמת
  • Wix Facebook page
  • YouTube Social  Icon

© Tal Menahem / eatright

Designed by BestSite

קציצות קינואה בטעם פלאפל

קציצות קינואה בטעם פלאפל

הקציצות האילו נולדו לי ממש במקרה, שאריות של קינואה שנשארו וחשק עז לפלאפל . את הנגלה הראשונה עשיתי בטיגון ואז כשביקשתי מבן זוגי להפוך לי אותן הוא התפלא ושאל מה את מטגנת ? צודק אמרתי לו ננסה גם בתנור והתוצאה יצאה אפילו טעימה יותר מהמטוגנות .

רכיבים :

2 כוסות קינואה מבושלת - אני השתמשתי בקינואה אדומה . 

2 כוסות עדשים כתומות מושרות כשעתיים במים לא מבושלות . 

1 צרור כוסברה 

1 צרור פטרוזיליה

1 בצל סגול . 

1/3 כוס טחינה גולמית .

1 כפית פפריקה מעושנת - אפשר גם רגילה.

1 כפית כמון 

2 כפיות מלח שטוחות

חצי כפית צ'ילי.

אופן ההכנה:

להכניס קודם את העדשים הכתומות אחרי שסיננו את המים מההשרייה ולטחון במעבד מזון .

להוסיף בצל ותבלינים ולטחון 

להוסיף את צרור הפטרוזיליה והכוסברה ולטחון .

להוסיף את הקינואה ולטחון שוב 

תוך כדי טחינה במעבד להוסיף את הטחינה .

לטעום ולתקן תיבול .

לשמן היטב את תבנית האפייה וליצור כדור פחוס , קציצות בינוניות כם מברשת סיליקון למרוח שמן זית מעל כל קציצה ומצדדיה . 

להכניס לתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 180 מעלות ל- 20 דקות . 

והנה לכם קציצות קינואה בטעם פלאפל. 

בתיאבון ורק בריאות . 

מתכונים נוספים

רטבים לסלטים
Green Salad
מלבי טעים
Green Salad
עוגיות טחינה מעולות
Green Salad
פנקייק כרובית - דל פחמימה
Green Salad