top of page
קציצות קינואה בטעם פלאפל
הקציצות האילו נולדו לי ממש במקרה, שאריות של קינואה שנשארו וחשק עז לפלאפל . את הנגלה הראשונה עשיתי בטיגון ואז כשביקשתי מבן זוגי להפוך לי אותן הוא התפלא ושאל מה את מטגנת ? צודק אמרתי לו ננסה גם בתנור והתוצאה יצאה אפילו טעימה יותר מהמטוגנות .
רכיבים :
2 כוסות קינואה מבושלת - אני השתמשתי בקינואה אדומה .
2 כוסות עדשים כתומות מושרות כשעתיים במים לא מבושלות .
1 צרור כוסברה
1 צרור פטרוזיליה
1 בצל סגול .
1/3 כוס טחינה גולמית .
1 כפית פפריקה מעושנת - אפשר גם רגילה.
1 כפית כמון
2 כפיות מלח שטוחות
חצי כפית צ'ילי.
אופן ההכנה:
להכניס קודם את העדשים הכתומות אחרי שסיננו את המים מההשרייה ולטחון במעבד מזון .
להוסיף בצל ותבלינים ולטחון
להוסיף את צרור הפטרוזיליה והכוסברה ולטחון .
להוסיף את הקינואה ולטחון שוב
תוך כדי טחינה במעבד להוסיף את הטחינה .
לטעום ולתקן תיבול .
לשמן היטב את תבנית האפייה וליצור כדור פחוס , קציצות בינוניות כם מברשת סיליקון למרוח שמן זית מעל כל קציצה ומצדדיה .
להכניס לתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 180 מעלות ל- 20 דקות .
והנה לכם קציצות קינואה בטעם פלאפל.
בתיאבון ורק בריאות .
bottom of page