קציצות פלאפל כרובית

קציצות פלאפל כרובית

הקציצות האילו נולדו להן כך סתם במקרה תוך כדי חיפוש קציצה בטעם אחר . הילדים שלי דירגו אותה בסולם של 1-10 כ 9.5 . ומה שעובר את הילדים שלי , עובר את הטעם של רוב האנשים . אז על מנת לא לשכוח לעולם את המתכון הזה מייד העברתי אותו לאתר .

אז מה צריך ?

1 כרובית שטופה ורחוצה היטב .

1 צרור עלי כוסברה 

1 כפית גדושה של מלח ים אטלנטי.

2 שיני שום 

1/3 כוס קמח חומוס .

3 כפות זירעי פשתן טחונים . 

קורט פלפל שחור .

למי שאינו טיבעוני אפשר להוסיף גם ביצה אחת ולהוריד כף מזירעי הפישתן 

אופן ההכנה :

יש להכניס את הכרובית למעבד מזון ולטחון אותה לפירורים קטנים כמו קוסקוס. 

הוציאו את הכרובית לתוך מסננת או בד טטרה וסיחטו את המים שלה זה יקל מאוד על טיגון הקציצה . 

החזירו את הכרובית למעבד המזון והוסיפו את שאר הרכיבים וטחנו היטב לעיסה .

הניחו מעט לעיסה כדי שכל שאר הנוזלים מהכרובית יספגו לתוך קמח החומוס וזירעי הפשתן . 

איך מבשלים את הקציצות ?

אפשר ליצור קציצות לרסס מעל שמן ולהכניס לתנור אך הן יוצאות פחות טעימות ופריכות .

 

את הקציצות האילו פשוט טיגנתי בשמן זית . 

כן נכון אני יודעת שאמרו לכם ששמן זית מתחמצן וזה לא טוב לטגן בו - מצד שני שמן קנולה בתהליך הייצור שלו מכיל אלדהידים וגם הוא בטיגון מאוד לא בריא לכן אני מעדיפה שמן זית בכבישה קרה מחומצן מאשר שמן קנולה מזוכך ורעיל . 

אבל - כל אחד והעדפות שלו . 

לקציצות טעם של פלאפל נהדרות כארוחה אני מכניסה אותן גם לסדנוויצ'ים של הילדים לבית הספר כשהן קרות . 

אז שיהיה בתיאבון 

ספרו לי איך יצא . 

Faded Sandpaper

מתכונים נוספים

Green Salad
<< למתכון
עוגת גבינה דלת פחמימה
Green Salad
רטבים לסלט
Green Salad
טארט טאטין בצל
Green Salad