top of page
קציצות פלאפל כרובית

קציצות פלאפל כרובית

הקציצות האילו נולדו להן כך סתם במקרה תוך כדי חיפוש קציצה בטעם אחר . הילדים שלי דירגו אותה בסולם של 1-10 כ 9.5 . ומה שעובר את הילדים שלי , עובר את הטעם של רוב האנשים . אז על מנת לא לשכוח לעולם את המתכון הזה מייד העברתי אותו לאתר .

אז מה צריך ?

1 כרובית שטופה ורחוצה היטב .

1 צרור עלי כוסברה 

1 כפית גדושה של מלח ים אטלנטי.

2 שיני שום 

1/3 כוס קמח חומוס .

3 כפות זירעי פשתן טחונים . 

קורט פלפל שחור .

למי שאינו טיבעוני אפשר להוסיף גם ביצה אחת ולהוריד כף מזירעי הפישתן 

אופן ההכנה :

יש להכניס את הכרובית למעבד מזון ולטחון אותה לפירורים קטנים כמו קוסקוס. 

הוציאו את הכרובית לתוך מסננת או בד טטרה וסיחטו את המים שלה זה יקל מאוד על טיגון הקציצה . 

החזירו את הכרובית למעבד המזון והוסיפו את שאר הרכיבים וטחנו היטב לעיסה .

הניחו מעט לעיסה כדי שכל שאר הנוזלים מהכרובית יספגו לתוך קמח החומוס וזירעי הפשתן . 

איך מבשלים את הקציצות ?

אפשר ליצור קציצות לרסס מעל שמן ולהכניס לתנור אך הן יוצאות פחות טעימות ופריכות .

 

את הקציצות האילו פשוט טיגנתי בשמן זית . 

כן נכון אני יודעת שאמרו לכם ששמן זית מתחמצן וזה לא טוב לטגן בו - מצד שני שמן קנולה בתהליך הייצור שלו מכיל אלדהידים וגם הוא בטיגון מאוד לא בריא לכן אני מעדיפה שמן זית בכבישה קרה מחומצן מאשר שמן קנולה מזוכך ורעיל . 

אבל - כל אחד והעדפות שלו . 

לקציצות טעם של פלאפל נהדרות כארוחה אני מכניסה אותן גם לסדנוויצ'ים של הילדים לבית הספר כשהן קרות . 

אז שיהיה בתיאבון 

ספרו לי איך יצא . 

Faded Sandpaper

מתכונים נוספים

קינוח דל פחמימה טעים וקאנצ'י מדפי אורז
Green Salad
קרפ דל פחמימה
Green Salad
רוטב ויניגריט בזיליקום
Green Salad
סלט פיצה מדהים
Green Salad
bottom of page