קציצות פלאפל כרובית
הקציצות האילו נולדו להן כך סתם במקרה תוך כדי חיפוש קציצה בטעם אחר . הילדים שלי דירגו אותה בסולם של 1-10 כ 9.5 . ומה שעובר את הילדים שלי , עובר את הטעם של רוב האנשים . אז על מנת לא לשכוח לעולם את המתכון הזה מייד העברתי אותו לאתר .
אז מה צריך ?
1 כרובית שטופה ורחוצה היטב .
1 צרור עלי כוסברה
1 כפית גדושה של מלח ים אטלנטי.
2 שיני שום
1/3 כוס קמח חומוס .
3 כפות זירעי פשתן טחונים .
קורט פלפל שחור .
למי שאינו טיבעוני אפשר להוסיף גם ביצה אחת ולהוריד כף מזירעי הפישתן
אופן ההכנה :
יש להכניס את הכרובית למעבד מזון ולטחון אותה לפירורים קטנים כמו קוסקוס.
הוציאו את הכרובית לתוך מסננת או בד טטרה וסיחטו את המים שלה זה יקל מאוד על טיגון הקציצה .
החזירו את הכרובית למעבד המזון והוסיפו את שאר הרכיבים וטחנו היטב לעיסה .
הניחו מעט לעיסה כדי שכל שאר הנוזלים מהכרובית יספגו לתוך קמח החומוס וזירעי הפשתן .
איך מבשלים את הקציצות ?
אפשר ליצור קציצות לרסס מעל שמן ולהכניס לתנור אך הן יוצאות פחות טעימות ופריכות .
את הקציצות האילו פשוט טיגנתי בשמן זית .
כן נכון אני יודעת שאמרו לכם ששמן זית מתחמצן וזה לא טוב לטגן בו - מצד שני שמן קנולה בתהליך הייצור שלו מכיל אלדהידים וגם הוא בטיגון מאוד לא בריא לכן אני מעדיפה שמן זית בכבישה קרה מחומצן מאשר שמן קנולה מזוכך ורעיל .
אבל - כל אחד והעדפות שלו .
לקציצות טעם של פלאפל נהדרות כארוחה אני מכניסה אותן גם לסדנוויצ'ים של הילדים לבית הספר כשהן קרות .
אז שיהיה בתיאבון
ספרו לי איך יצא .