פשטידה עשירה בחלבון
אז מה צריך ?
1 חבילת סנפרוסט פרחי ברוקולי מיני - אפשר להשתמש או להוסיף גם ירקות שיש בבית כמו כרובית , פלפל אדום , פיטריות , בצל .
1גביע 250 גר׳ ריקוטה (עשירה מאוד בחלבון )אם אין אפשר גבינה לבנה.
200 גרם גבינה בולגרית
3 ביצים
1 שקית אבקת אפייה
2 כפות קמח שקדים (כך תהייה מאוד דלה בפחמימות ) אין בעייה גם להשתמש בקמח רגיל / כוסמין
חצי כפית פלפל
חצי כפית פפריקה
אופן ההכנה :
הוראות הכנה:
להפשיר את הברוקולי- אם השתמשתם בירקות אז מעט להקפיץ אותם על מחבת .
בקערה גדולה שופכים גביע גבינה
מפוררים את הבולגרית
להוסיף פנימה 3 ביצים
להוסיף את הקמח
להוסיף שקית אבקת אפיה ולערבב
להוסיף את התבלינים
להוסיף את הירקות לבלילה
לשמן תבנית אפיה בשמן זית
לשפוך פנימה את הבלילה
לאפות כ-30-40 דקות ב-180 מעלות בתנור שחומם מראש. כשהפשטידה שחומה.
*** יש אפשרות להכין את הפשטידה כמו מאפין, מוזגים לתוך עטרות נייר , ואז זמן האפייה מתקצר ל- כ- 20 דק
בתיאבון!