פיצה כרובית ללא גלוטן
פיצה כרובית ללא גלוטן הנה בשורה לכל אוהבי הפיצה . אם הייתי אומרת לכם שיש אפשרות לאכול פיצה ואפילו לגרום לגוף שלכם להיות יותר בריא , סביר להניח שהייתם חושבים שמישהוא פה ממש הגזים . אז זהו שממש לא ! המתכון הזה עשוי כולו מירקות - % 100 ירקות והוא כל כך טעים שאין שום בעייה לאכול מגש שלם להנות ולהשאר בריאים .
אז מה צריך ?
לתחתית :
1 כרובית שטופה - חתוכה .
1 כפית אורגנו
1/2 כפית מלח ים אטלנטי
3 כפות שמן זית
1 כוס קמח חומוס
1 כוס מים
1/3 כוס זירעי פשתן טחונים מושרים ב 1/2 כוס מים .
לרוטב
חופן בזיליקום .
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
2 שיני שום
1/2 כפית מלח ים אטלנטי.
1/3 כוס שמן זית .
1/2 כפית אורגנו .
אופן ההכנה :
לערבב את כוס קמח החומוס עם כוס מים ליצירת בלילה יחד עם המלח והאורגנו .
להכניס את הכרובית למעבד מזון עם להב פלדה ולטחון ליצירת גרגירים כמו קוסקוס.
לערבב בקערה את בלילת החומוס יחד עם הכרובית ולשטח על תבנית מרופדת ומשומנת בידיים לחות .
להכניס את התבנית לתנור שחומם מראש לטמפ' דל 180 מעלות ל - 20 דק' כשהעיסה מקבלת צבע שחום מעט להוציא החוצה למריחת רוטב הפיצה.
להכנת רוטב הפיצה :
לחמם מעט את שמן הזית על מחבת ולהוסיף את האורגנו ולתת חימום קצר על מנת שכל הטעמים יפתחו , להכניס את כל שאר הרכיבים לתוך מעבד מזון עם להב פלדה ולטחון היטב לטעום ולשפר טעמים הרוטב צריך להיות מלוח מעט .
למרוח את הרוטב על הבסיס שיצא מהתנור ולהכניס שוב את הכל ל 15 דק' בחום של 180 מעלות כאשר ממקמים את התבנית קרוב לתחתית התנור . שימו לב שהרוטב לא ישרף מלמעלה.
כשהפיצה יוצאת ניתן לפזר מעליה גבינת פטה טיבעונית ומעט נבטים ועלים ירוקים ולאכול .
.
ספרו איך יצא