top of page
פיצה כרובית ללא גלוטן

פיצה כרובית ללא גלוטן

פיצה כרובית ללא גלוטן הנה בשורה לכל אוהבי הפיצה . אם הייתי אומרת לכם שיש אפשרות לאכול פיצה ואפילו לגרום לגוף שלכם להיות יותר בריא , סביר להניח שהייתם חושבים שמישהוא פה ממש הגזים . אז זהו שממש לא ! המתכון הזה עשוי כולו מירקות - % 100 ירקות והוא כל כך טעים שאין שום בעייה לאכול מגש שלם להנות ולהשאר בריאים .

אז מה צריך ?

לתחתית :

1 כרובית שטופה - חתוכה .

1 כפית אורגנו

1/2 כפית מלח ים אטלנטי

3 כפות שמן זית 

1 כוס קמח חומוס

1 כוס מים 

1/3 כוס זירעי פשתן טחונים מושרים ב 1/2 כוס מים . 

 

לרוטב 

חופן בזיליקום .

חופן פטרוזיליה

חופן כוסברה

2 שיני שום

1/2 כפית מלח ים אטלנטי.

1/3 כוס שמן זית .

1/2 כפית אורגנו .

אופן ההכנה :

לערבב את כוס קמח החומוס עם כוס מים ליצירת בלילה יחד עם המלח והאורגנו . 

להכניס את הכרובית למעבד מזון עם להב פלדה ולטחון ליצירת גרגירים כמו קוסקוס. 

לערבב בקערה את בלילת החומוס יחד עם הכרובית ולשטח על תבנית מרופדת ומשומנת בידיים לחות . 

להכניס את התבנית לתנור שחומם מראש לטמפ' דל 180 מעלות ל - 20 דק' כשהעיסה מקבלת צבע שחום מעט להוציא החוצה למריחת רוטב הפיצה. 

 

להכנת רוטב הפיצה :

לחמם מעט את שמן הזית על מחבת ולהוסיף את האורגנו ולתת חימום קצר על מנת שכל הטעמים יפתחו , להכניס את כל שאר הרכיבים לתוך מעבד מזון עם להב פלדה ולטחון היטב לטעום ולשפר טעמים הרוטב צריך להיות מלוח מעט .

 

למרוח את הרוטב על הבסיס שיצא מהתנור ולהכניס שוב את הכל ל 15 דק' בחום של 180 מעלות כאשר ממקמים את התבנית קרוב לתחתית התנור . שימו לב שהרוטב לא ישרף מלמעלה. 

כשהפיצה יוצאת ניתן לפזר מעליה גבינת פטה טיבעונית ומעט נבטים ועלים ירוקים ולאכול . 

ספרו איך יצא 

Faded Sandpaper

מתכונים נוספים

קינוח ג'לי דל פחמימה
Green Salad
קינוח דל פחמימה טעים וקאנצ'י מדפי אורז
Green Salad
קרפ דל פחמימה
Green Salad
רוטב ויניגריט בזיליקום
Green Salad
bottom of page