פיצה כרובית ללא גלוטן

פיצה כרובית ללא גלוטן

פיצה כרובית ללא גלוטן הנה בשורה לכל אוהבי הפיצה . אם הייתי אומרת לכם שיש אפשרות לאכול פיצה ואפילו לגרום לגוף שלכם להיות יותר בריא , סביר להניח שהייתם חושבים שמישהוא פה ממש הגזים . אז זהו שממש לא ! המתכון הזה עשוי כולו מירקות - % 100 ירקות והוא כל כך טעים שאין שום בעייה לאכול מגש שלם להנות ולהשאר בריאים .

אז מה צריך ?

לתחתית :

1 כרובית שטופה - חתוכה .

1 כפית אורגנו

1/2 כפית מלח ים אטלנטי

3 כפות שמן זית 

1 כוס קמח חומוס

1 כוס מים 

1/3 כוס זירעי פשתן טחונים מושרים ב 1/2 כוס מים . 

 

לרוטב 

חופן בזיליקום .

חופן פטרוזיליה

חופן כוסברה

2 שיני שום

1/2 כפית מלח ים אטלנטי.

1/3 כוס שמן זית .

1/2 כפית אורגנו .

אופן ההכנה :

לערבב את כוס קמח החומוס עם כוס מים ליצירת בלילה יחד עם המלח והאורגנו . 

להכניס את הכרובית למעבד מזון עם להב פלדה ולטחון ליצירת גרגירים כמו קוסקוס. 

לערבב בקערה את בלילת החומוס יחד עם הכרובית ולשטח על תבנית מרופדת ומשומנת בידיים לחות . 

להכניס את התבנית לתנור שחומם מראש לטמפ' דל 180 מעלות ל - 20 דק' כשהעיסה מקבלת צבע שחום מעט להוציא החוצה למריחת רוטב הפיצה. 

 

להכנת רוטב הפיצה :

לחמם מעט את שמן הזית על מחבת ולהוסיף את האורגנו ולתת חימום קצר על מנת שכל הטעמים יפתחו , להכניס את כל שאר הרכיבים לתוך מעבד מזון עם להב פלדה ולטחון היטב לטעום ולשפר טעמים הרוטב צריך להיות מלוח מעט .

 

למרוח את הרוטב על הבסיס שיצא מהתנור ולהכניס שוב את הכל ל 15 דק' בחום של 180 מעלות כאשר ממקמים את התבנית קרוב לתחתית התנור . שימו לב שהרוטב לא ישרף מלמעלה. 

כשהפיצה יוצאת ניתן לפזר מעליה גבינת פטה טיבעונית ומעט נבטים ועלים ירוקים ולאכול . 

ספרו איך יצא 

Faded Sandpaper

מתכונים נוספים

Green Salad
<< למתכון
עוגת גבינה דלת פחמימה
Green Salad
רטבים לסלט
Green Salad
טארט טאטין בצל
Green Salad