עוגת תפוחים רואו פוד
את העוגה הזו אני תמד מכינה כשלא בא לי להתחיל ללכלך את כל המטבח ובייחוד כשתוקף אותי לפעמים חשק עז למתוק, בפסח אני משתמשת בגירסה מעט יותר כבדה שלה להכין חרוסת . אני מאוד אוהבת אותה והילדים שלי תמיד מבקשים שאכין להם מנות אישיות ממנה אחר הצהריים .
לתחתית :
1 כוס אגוזי מלך
10 תמרים
לשיכבה העליונה :
4 תפוחים
1/2 כוס קדים / אגוזי מלך
1/4 כוס צימוקים.
2 כפות מייפל
1 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל
בננה לקישוט - אופצ יונלי.
אופן ההכנה :
במעבד מזון טוחנים קלות את אגוזי המלך של התחתית ומוסיפים בהדרגה
את התמרים עד שנוצרת מן עיסה דביקה .
את העיסה הזו משטחים על תבנית בקוטר 20 ס"מ או ברינגים אישים - זו הדרך
שלי להגיש לטעמי רינגים אישיים עדיפים .
להכנת השיכבה העליונה :
מכניסים למעבד מזון את התפוחים הקלופים ,
אגוזי המלך והשקדים וטוחנים בפולסים שהתפוחים ייצאו בחתיכות גרגיריות - הזהרו
לא לטחון יות מידי ולהפוך את הכל לעיסה נוזלית .
את התפוחים מעבירים לקערה מוסיפים את המייפל , הקינמון , צימוקים ותמצית הוניל ומערבבים .
שופכים הכל בתוך הרינגים או בתבנית אפשר לחתוך בננה לעיגולים
ולהניח מעל - לתת לעוגה 10 דק' במקרר ואז היא מוכנה לאכילה !
מבטיחה לכם שלא תוכלו להפסיק לאכול .
בתאבון .