עוגת תפוחים קרמלית ללא גלוטן
העוגה היפה הזו מגיעה ממטבח ה raw food, היא איננה אפויה ולא מכילה קמח, ביצים וסוכר מעובד.
רכיבים:
בסיס
1 כוס אגוזי מלך – מושרים לפחות חצי שעה.
1 כוס תפוח יבש.
1 כפית תמצית וניל.
קרם תפוחים
2 כוסות קשיו – מושרה לפחות שעה במים .
5 כפות שמן קוקוס בכבישה קרה. שמן הקוקוס משמש להחזקת העוגה לכן חשוב לשים בדיוק את הכמות הכתובה.
2 תפוחים טריים ללא גרעינים
1/4 כוס סירופ מייפל
חצי כפית קינמון
מיץ מחצי לימון
להגשה
שכבת הקרמל
1/4 כוס מייפל
1/3 כוס חמאת שקדים
1 כף שמן קוקוס
1 כפית קינמון
1 תפוח טרי חתוך לקוביות קטנות
2 פלחים של תפוח מיובש קצוץ לריבועים
אופן ההכנה:
בסיס
לערבל הכל במעבד מזון עם להב פלדה, לעיסה פירורית ולשטח על תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ.
קרם תפוחים
לערבל הכל בבלנדר – לא מעבד מזון כדי שתהיה מסה חלקה ולא גבישית.
לשפוך הכל מעל הבסיס ולהכניס למקפיא לשעה.
להגשה
לערבב הכל יחד, כך שריבועי התפוחים יהיו מצופים ברוטב.
להוציא את העוגה למקרר כשעה לפני ההגשה ולפזר מלמעלה את שכבת הקרמל.