לקבלת טיפים, מאמרים ומתכונים בנושא תזונה טבעית בריאה ודימוי גוף 

טל מנחם: 054-3227352

tal.eatright@gmail.com

  • קבוצה סגורה - 100% מושלמת
  • Wix Facebook page
  • YouTube Social  Icon

© Tal Menahem / eatright

Designed by BestSite

עוגת תפוז טבעונית

עוגת תפוז טבעונית

אז לא הצלחתי לצלם את העוגה בתנוחה יפה ומעוררת תיאבון - למרות זאת אני מבטיחה שהטעם שלה מוווושלם והרבה יותר יפה מהתמונה .

רכיבים:

 

קערת היבשים 
2 כוסות קמח 
1  כוס סוכר קוקוס 
1/2   כוס קקאו 
1 שקית א. אפיה 
קורט מלח
1/2 כוס קוקוס
  
קערת הרטובים: לשים לב - חצי מהבלילה תשמש לציפוי העוגה! 
1/3 כוס שמן קוקוס - חשוב שיהיה שמן קוקוס, מאחר ובמקרר הוא מתקשה וכך הציפוי מתקשה על העוגה. 
1 פחית של קרם קוקוס  
400 גרם שוקולד מריר, לפחות 60% מוצקי קקאו 
1 כפית תמצית וניל 
1 כפית תמצית תפוז  
1.5 כוס חלב סויה או מיץ תפוזים - להוסיף בנפרד לקערת היבשים. 
1 כוס רסק תפוחים ללא סוכר  
1/2 כוס פקאנים קצוצים

אופן ההכנה:
מערבבים את כל היבשים בקערה ומניחים בצד.  
ממיסים יחד את שמן הקוקוס, קרם קוקוס והשוקוד במיקרוגל או בבין מארי ( סיר מעל סיר מים רותחים). 
מוסיפים כשהכל נמס את התמציות . 
שמים בצד מחצית מכמות הקרם ואת החצי השני מוסיפים לקערת היבשים יחד עם שאר המוצרים , את חלב הסויה. 
מערבבים הכל יחד. 
מכניסים לתנור בחום של 170 מעלות ל- 35-40 דקות תלוי בתנור - העוגה לא צריכה להיות יבשה לגמרי מבפנים אלא נימוחה.  
אני השתמשתי בתבנית קוטר 23 - כך שהעוגה יצאה גבוהה מאוד - אפשר להשתמש בתבנית בקוטר של 24.  
את הרוטב ששמנו בצד שופכים מעל העוגה כשהיא פושרת ולא קרה לגמרי ומכניסים לממקרר הרוטב מתקשה על העוגה. 
מקשטים בפקאנים.

מתכונים נוספים

רטבים לסלטים
Green Salad
מלבי טעים
Green Salad
עוגיות טחינה מעולות
Green Salad
פנקייק כרובית - דל פחמימה
Green Salad