top of page
עוגת תפוז טבעונית

עוגת תפוז טבעונית

אז לא הצלחתי לצלם את העוגה בתנוחה יפה ומעוררת תיאבון - למרות זאת אני מבטיחה שהטעם שלה מוווושלם והרבה יותר יפה מהתמונה .

רכיבים:

 

קערת היבשים 
2 כוסות קמח 
1  כוס סוכר קוקוס 
1/2   כוס קקאו 
1 שקית א. אפיה 
קורט מלח
1/2 כוס קוקוס
  
קערת הרטובים: לשים לב - חצי מהבלילה תשמש לציפוי העוגה! 
1/3 כוס שמן קוקוס - חשוב שיהיה שמן קוקוס, מאחר ובמקרר הוא מתקשה וכך הציפוי מתקשה על העוגה. 
1 פחית של קרם קוקוס  
400 גרם שוקולד מריר, לפחות 60% מוצקי קקאו 
1 כפית תמצית וניל 
1 כפית תמצית תפוז  
1.5 כוס חלב סויה או מיץ תפוזים - להוסיף בנפרד לקערת היבשים. 
1 כוס רסק תפוחים ללא סוכר  
1/2 כוס פקאנים קצוצים

אופן ההכנה:
מערבבים את כל היבשים בקערה ומניחים בצד.  
ממיסים יחד את שמן הקוקוס, קרם קוקוס והשוקוד במיקרוגל או בבין מארי ( סיר מעל סיר מים רותחים). 
מוסיפים כשהכל נמס את התמציות . 
שמים בצד מחצית מכמות הקרם ואת החצי השני מוסיפים לקערת היבשים יחד עם שאר המוצרים , את חלב הסויה. 
מערבבים הכל יחד. 
מכניסים לתנור בחום של 170 מעלות ל- 35-40 דקות תלוי בתנור - העוגה לא צריכה להיות יבשה לגמרי מבפנים אלא נימוחה.  
אני השתמשתי בתבנית קוטר 23 - כך שהעוגה יצאה גבוהה מאוד - אפשר להשתמש בתבנית בקוטר של 24.  
את הרוטב ששמנו בצד שופכים מעל העוגה כשהיא פושרת ולא קרה לגמרי ומכניסים לממקרר הרוטב מתקשה על העוגה. 
מקשטים בפקאנים.

Faded Sandpaper

מתכונים נוספים

קינוח דל פחמימה טעים וקאנצ'י מדפי אורז
Green Salad
קרפ דל פחמימה
Green Salad
רוטב ויניגריט בזיליקום
Green Salad
סלט פיצה מדהים
Green Salad
bottom of page