עוגת תפוז טבעונית
אז לא הצלחתי לצלם את העוגה בתנוחה יפה ומעוררת תיאבון - למרות זאת אני מבטיחה שהטעם שלה מוווושלם והרבה יותר יפה מהתמונה .
רכיבים:
קערת היבשים
2 כוסות קמח
1 כוס סוכר קוקוס
1/2 כוס קקאו
1 שקית א. אפיה
קורט מלח
1/2 כוס קוקוס
קערת הרטובים: לשים לב - חצי מהבלילה תשמש לציפוי העוגה!
1/3 כוס שמן קוקוס - חשוב שיהיה שמן קוקוס, מאחר ובמקרר הוא מתקשה וכך הציפוי מתקשה על העוגה.
1 פחית של קרם קוקוס
400 גרם שוקולד מריר, לפחות 60% מוצקי קקאו
1 כפית תמצית וניל
1 כפית תמצית תפוז
1.5 כוס חלב סויה או מיץ תפוזים - להוסיף בנפרד לקערת היבשים.
1 כוס רסק תפוחים ללא סוכר
1/2 כוס פקאנים קצוצים
אופן ההכנה:
מערבבים את כל היבשים בקערה ומניחים בצד.
ממיסים יחד את שמן הקוקוס, קרם קוקוס והשוקוד במיקרוגל או בבין מארי ( סיר מעל סיר מים רותחים).
מוסיפים כשהכל נמס את התמציות .
שמים בצד מחצית מכמות הקרם ואת החצי השני מוסיפים לקערת היבשים יחד עם שאר המוצרים , את חלב הסויה.
מערבבים הכל יחד.
מכניסים לתנור בחום של 170 מעלות ל- 35-40 דקות תלוי בתנור - העוגה לא צריכה להיות יבשה לגמרי מבפנים אלא נימוחה.
אני השתמשתי בתבנית קוטר 23 - כך שהעוגה יצאה גבוהה מאוד - אפשר להשתמש בתבנית בקוטר של 24.
את הרוטב ששמנו בצד שופכים מעל העוגה כשהיא פושרת ולא קרה לגמרי ומכניסים לממקרר הרוטב מתקשה על העוגה.
מקשטים בפקאנים.