top of page
עוגת תפוזים דלת פחמימה

עוגת תפוזים דלת פחמימה

זו אחת העוגות הכי פשוטות להכנה והכי טעימות שיש , ואף אחד מהאוכלים אותה לא יידע לעולם שהיא דלת פחמימות , אני אתן כאן שתי גירסאות לעירבוב הסוכרים ,גירסה אחת שימוש בפחות סוכר וגירסה נוספת ללא סוכר בכלל.

העוגה הזו לצד כוס תה היא תענוג צרוף .


אז מה צריך ?

3 ביצים 

חצי כוס סוויטנגו 

חצי כוס סוכר מונק פרויט 

***למי שרוצה רק להפחית חצי מהסוכר - יש להשתמש בחצי כוס סוויטנגו (אריתריאול )ושליש כוס סוכר רגיל . 

1/2 כוס שמן זית 

130 גרם קוקוס (כוס ורבע)

130 גרם קמח שקדים (כוס ורבע)

1 שקית אבקת אפייה 

2 תפוזים 

2 קלמנטינות 

אופן ההכנה 

  1.  מכניסים תפוז אחד ושתי קלמנטינות שלמות לסיר מים ומרתיחים כ- 5 דק' 

  2. חוזרים שוב על ההרתחה של התפוז והקלמנטינות - כדי להוציא את המרירות מהקליפה - חשוב לא לוותר !!

  3. מקררים את התפוז - את הקלמנטינות משאירים בצד 

  4. סוחטים מיץ מהתפוז הטרי - זה שלא הכנסנו לסיר 

  5. כשהתפוז התקרר מכניסים אותו למעבד מזון ביחד עם מיץ התפוזים שסחטנו . 

  6. בקערה נפרדת מקציפים את הסוכר והביצים עד לקבלת קצץ תפוח ובהדרגה מזלפים את שמן הזית .

  7. מוסיפים את החומרים היבשים , קוקוס, קמח שקדים ואבקת אפייה .

  8. מוסיפים את התפוז הטחון .

  9. פורסים את הקלמנטינות לפרוסות עגולות - שימו לב להוציא את הגרעינים . 

  10. לוקחים 2 תבניות אינגליש קייק 

  11. משמנים היטב 

  12. מפזרים מעט סוכר ומעל מניחים את הקלמנטינות הפרוסות 

  13. שופכים את הבלילה מעל 

  14. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות ואופים במשך 50 דק' .

  15. נותנים לעוגה להתקרר ומעט ואוכלים . 

Faded Sandpaper

מתכונים נוספים

קינוח ג'לי דל פחמימה
Green Salad
קינוח דל פחמימה טעים וקאנצ'י מדפי אורז
Green Salad
קרפ דל פחמימה
Green Salad
רוטב ויניגריט בזיליקום
Green Salad
bottom of page