עוגת תפוזים דלת פחמימה
זו אחת העוגות הכי פשוטות להכנה והכי טעימות שיש , ואף אחד מהאוכלים אותה לא יידע לעולם שהיא דלת פחמימות , אני אתן כאן שתי גירסאות לעירבוב הסוכרים ,גירסה אחת שימוש בפחות סוכר וגירסה נוספת ללא סוכר בכלל.
העוגה הזו לצד כוס תה היא תענוג צרוף .
אז מה צריך ?
3 ביצים
חצי כוס סוויטנגו
חצי כוס סוכר מונק פרויט
***למי שרוצה רק להפחית חצי מהסוכר - יש להשתמש בחצי כוס סוויטנגו (אריתריאול )ושליש כוס סוכר רגיל .
1/2 כוס שמן זית
130 גרם קוקוס (כוס ורבע)
130 גרם קמח שקדים (כוס ורבע)
1 שקית אבקת אפייה
2 תפוזים
2 קלמנטינות
אופן ההכנה
מכניסים תפוז אחד ושתי קלמנטינות שלמות לסיר מים ומרתיחים כ- 5 דק'
חוזרים שוב על ההרתחה של התפוז והקלמנטינות - כדי להוציא את המרירות מהקליפה - חשוב לא לוותר !!
מקררים את התפוז - את הקלמנטינות משאירים בצד
סוחטים מיץ מהתפוז הטרי - זה שלא הכנסנו לסיר
כשהתפוז התקרר מכניסים אותו למעבד מזון ביחד עם מיץ התפוזים שסחטנו .
בקערה נפרדת מקציפים את הסוכר והביצים עד לקבלת קצץ תפוח ובהדרגה מזלפים את שמן הזית .
מוסיפים את החומרים היבשים , קוקוס, קמח שקדים ואבקת אפייה .
מוסיפים את התפוז הטחון .
פורסים את הקלמנטינות לפרוסות עגולות - שימו לב להוציא את הגרעינים .
לוקחים 2 תבניות אינגליש קייק
משמנים היטב
מפזרים מעט סוכר ומעל מניחים את הקלמנטינות הפרוסות
שופכים את הבלילה מעל
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות ואופים במשך 50 דק' .
נותנים לעוגה להתקרר ומעט ואוכלים .