עוגת שוקולד וקצפת טבעונית

עוגת שוקולד וקצפת טבעונית

רכיבים:

 

בסיס העוגה
1 כוס שקדים  
1/2 כוס תמרים 
כף תמצית וניל 
 
קרם שוקולד 
בשר קוקוס צעיר מ- 2 קוקוסים - נמכר בחנויות הטבע במקרר  
1/3 כוס קקאו 
1 כוס אגוזי קשיו מושרים 20 דק'
1/3 כוס סוכר -  עדיף מסירופ אגבה שהוא עתיר בפרוקטוז
1/3 כוס מים  
1 כפית תמצית וניל
1/3 כוס מים או מהנוזל של קרם הקוקוס  
2 כפות שמן קוקוס נוזלי ( בטמפ' החדר בקיץ השמן נוזלי , בחורף או במקרר השמן מתקשה) 
 

קצפת 
1 קופסאת שימורים של קרם קוקוס - שהייתה במקרר לילה קודם 
1 כף תמצית וניל 
1 כף סוכר

אופן ההכנה:
משתמשים בתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ גבוהה. 

בסיס העוגה: לטחון את השקדים במעבד מזון ולהוסיף את התמרים והוניל עד שנעשית תערובת פירורית.  
את התערובת יש להדק היטב בתחתית התבנית ומעט כלפי הדפנות ולהכניס למקרר. 

קרם השוקולד: להכניס לבלנדר את כל הרכיבים ולעבד יחדיו עד שנהיית עיסה סמיכה - לטעום ולהוסיף סוכר אם צריך (אני אישית לא אוהבת מתוק מידי) 
את העיסה לצקת מעל התחתית ולהכניס למקרר  ל - 30 דק' לפחות. 

קצפת: כאן מאוד חשוב שקרם הקוקוס יהיה מעל 20% שומן ( קצפת אחרי הכל - רק שהשומן בריא יותר) וחשוב שקרם הקוקוס ישהה במקרר לפחות לילה ויהיה קר מאוד. 
פותחים את הקופסא מהצד התחתון - והסיבה לכך שאנחנו לא רוצים את הנוזלים שהצטברו מעל הקרם, אותם אנחנו שופכים לכוס ומשתמשים רק בקרם הקוקוס. 
מקציפים את קרם הקוקוס במהירות גבוהה ומוסיפים כף - 2 כפות סוכר וכפית תמצית וניל עד שהקרם הופך קשיח כמו בקצפת. את הקצפת מורחים מעל קרם השוקולד על ידי מרית בעדינות או על ידי שקית זילוף.  
 
אם לא תאמרו לאורחים/ לילדים שזו לא קצפת אמיתית, אף אחד לא יידע. 

מתכונים נוספים

לימון כבוש
Green Salad
רטבים לסלטים
Green Salad
מלבי טעים
Green Salad
עוגיות טחינה מעולות
Green Salad

לקבלת טיפים, מאמרים ומתכונים בנושא תזונה טבעית בריאה ודימוי גוף 

טל מנחם: 054-3227352

tal.eatright@gmail.com

  • קבוצה סגורה - 100% מושלמת
  • Wix Facebook page
  • YouTube Social  Icon

© Tal Menahem / eatright

Designed by BestSite