עוגת שוקולד וקצפת טבעונית

עוגת שוקולד וקצפת טבעונית

רכיבים:

 

בסיס העוגה
1 כוס שקדים  
1/2 כוס תמרים 
כף תמצית וניל 
 
קרם שוקולד 
בשר קוקוס צעיר מ- 2 קוקוסים - נמכר בחנויות הטבע במקרר  
1/3 כוס קקאו 
1 כוס אגוזי קשיו מושרים 20 דק'
1/3 כוס סוכר -  עדיף מסירופ אגבה שהוא עתיר בפרוקטוז
1/3 כוס מים  
1 כפית תמצית וניל
1/3 כוס מים או מהנוזל של קרם הקוקוס  
2 כפות שמן קוקוס נוזלי ( בטמפ' החדר בקיץ השמן נוזלי , בחורף או במקרר השמן מתקשה) 
 

קצפת 
1 קופסאת שימורים של קרם קוקוס - שהייתה במקרר לילה קודם 
1 כף תמצית וניל 
1 כף סוכר

אופן ההכנה:
משתמשים בתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ גבוהה. 

בסיס העוגה: לטחון את השקדים במעבד מזון ולהוסיף את התמרים והוניל עד שנעשית תערובת פירורית.  
את התערובת יש להדק היטב בתחתית התבנית ומעט כלפי הדפנות ולהכניס למקרר. 

קרם השוקולד: להכניס לבלנדר את כל הרכיבים ולעבד יחדיו עד שנהיית עיסה סמיכה - לטעום ולהוסיף סוכר אם צריך (אני אישית לא אוהבת מתוק מידי) 
את העיסה לצקת מעל התחתית ולהכניס למקרר  ל - 30 דק' לפחות. 

קצפת: כאן מאוד חשוב שקרם הקוקוס יהיה מעל 20% שומן ( קצפת אחרי הכל - רק שהשומן בריא יותר) וחשוב שקרם הקוקוס ישהה במקרר לפחות לילה ויהיה קר מאוד. 
פותחים את הקופסא מהצד התחתון - והסיבה לכך שאנחנו לא רוצים את הנוזלים שהצטברו מעל הקרם, אותם אנחנו שופכים לכוס ומשתמשים רק בקרם הקוקוס. 
מקציפים את קרם הקוקוס במהירות גבוהה ומוסיפים כף - 2 כפות סוכר וכפית תמצית וניל עד שהקרם הופך קשיח כמו בקצפת. את הקצפת מורחים מעל קרם השוקולד על ידי מרית בעדינות או על ידי שקית זילוף.  
 
אם לא תאמרו לאורחים/ לילדים שזו לא קצפת אמיתית, אף אחד לא יידע. 

Faded Sandpaper

מתכונים נוספים

Green Salad
<< למתכון
עוגת גבינה דלת פחמימה
Green Salad
רטבים לסלט
Green Salad
טארט טאטין בצל
Green Salad