top of page
עוגת שוקולד וקצפת טבעונית

עוגת שוקולד וקצפת טבעונית

רכיבים:

 

בסיס העוגה
1 כוס שקדים  
1/2 כוס תמרים 
כף תמצית וניל 
 
קרם שוקולד 
בשר קוקוס צעיר מ- 2 קוקוסים - נמכר בחנויות הטבע במקרר  
1/3 כוס קקאו 
1 כוס אגוזי קשיו מושרים 20 דק'
1/3 כוס מייפל ללא סוכר
1/4 כוס מים  
1 כפית תמצית וניל
1/3 כוס מים או מהנוזל של קרם הקוקוס  
2 כפות שמן קוקוס נוזלי ( בטמפ' החדר בקיץ השמן נוזלי , בחורף או במקרר השמן מתקשה) 
 

קצפת 
1 קופסאת שימורים של קרם קוקוס - שהייתה במקרר לילה קודם 
1 כף תמצית וניל 
1 כף סוכר

אופן ההכנה:
משתמשים בתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ גבוהה. 

בסיס העוגה: 

לטחון את השקדים במעבד מזון ולהוסיף את התמרים והוניל עד שנעשית תערובת פירורית.  
את התערובת יש להדק היטב בתחתית התבנית ומעט כלפי הדפנות ולהכניס למקרר. 

קרם השוקולד: 

להכניס לבלנדר את כל הרכיבים ולעבד יחדיו עד שנהיית עיסה סמיכה - לטעום ולהוסיף סוכר אם צריך (אני אישית לא אוהבת מתוק מידי) 
את העיסה לצקת מעל התחתית ולהכניס למקרר  ל - 30 דק' לפחות. 

קצפת טיבעונית

כאן מאוד חשוב שקרם הקוקוס יהיה מעל 20% שומן ( קצפת אחרי הכל - רק שהשומן בריא יותר) וחשוב שקרם הקוקוס ישהה במקרר לפחות לילה ויהיה קר מאוד. 
פותחים את הקופסא מהצד התחתון - והסיבה לכך שאנחנו לא רוצים את הנוזלים שהצטברו מעל הקרם, אותם אנחנו שופכים לכוס ומשתמשים רק בקרם הקוקוס. 
מקציפים את קרם הקוקוס במהירות גבוהה ומוסיפים כף - 2 כפות סוכר וכפית תמצית וניל עד שהקרם הופך קשיח כמו בקצפת. את הקצפת מורחים מעל קרם השוקולד על ידי מרית בעדינות או על ידי שקית זילוף.  
 
אם לא תאמרו לאורחים/ לילדים שזו לא קצפת אמיתית, אף אחד לא יידע. 

Faded Sandpaper

מתכונים נוספים

קינוח דל פחמימה טעים וקאנצ'י מדפי אורז
Green Salad
קרפ דל פחמימה
Green Salad
רוטב ויניגריט בזיליקום
Green Salad
סלט פיצה מדהים
Green Salad
bottom of page