עוגת גבינה דלת פחמימה

עוגת גבינה דלת פחמימה

אני מאוד אוהבת לקחת מתכונים מושחתים ולהפוך אותם ליותר בריאים עם פחות פחמימות , עוגת גבינה היא אחת מהן , לא מדובר בעוגת גבינה דלת קלוריות , מכיוון שדל פחמימה הוא לא בהכרח דל קלוריות , אני בגישה , שרצוי
להפחית את כמות הפחמימות שלנו כמה שאפשר ,. חשוב לי לציין כי אני מעדיפה הפחתה של סוכר ממתכון ולא תמיד אני בעד להוציא אותו לגמרי מהסיבה ששילוב בין סוכרים שונים משפר את טעם העוגה ובייחוד שילובו עם ממתיקים בריאים לא גורע מטעם העוגה אלא משפר אותה אותה לפעמים , וכך למעשה אנחנו מרוויחים פעמיים גם טעם וגם פחות פחמימות בצורה משמעותית, אנשים החיים בתזונה קטוגנית מוזמנים להשתמש במתכון 100% אריתריאול ומונק פרויט וכמבן לא להוסיף סוכר לעוגה .

אז מה צריך למתכון 


750 גרם גבינה לבנה 5%

1 קופסאת מסקרפונה 

1 קופסאת שמנת חמוצה 

4 ביצים - מופרדות חלבונים וחלמונים

3 כפות פודינג סוויטנגו - דל פחמימה אם ממש רוצים להכין ואין אותו ניתן להשתמש בקורנפלור אך קחו בחשבון שזו פחמימה . 

1 כף אבקת אפייה 

1/4 כוס אריתריאול .

3 שקיות סוכרלוז 

4 טיפות מונק פרויט - למי שאין ניתן להוסיף 3 כפות סוכר אך שוב קחו בחשבון שכמות הפחמימות עולה . 

1 כף תמצית וניל איכותית  

אופן ההכנה 

שימו לב השלב הכי חשוב בהכנת העוגה היא למעשה האפייה שלה . 

חממו את התנור ל- 180 מעלות 

הכינו תבנית עגולה בקוטר של 24 .


  1.  להקציף את החלבונים היטב יחד עם 2 כפות סוכר ( או אריתריאול)

  2. לערבב בקערה נפרדת את הגבינות , החלמונים הסוכרים , הוניל והפודינג או הקורנפלור וא. אפייה . 

  3. להוסיף לקערת הגבינות בעדינות את החלבונים המוקצפים ולערבב היטב . 

  4. להניח את התבנית עם הבלילה על תבנית התנור במרכז ולמלא את תבנית התנור במים .

  5. לסגור את התנור ללא טורבו על חום של 170 מעלות ל- 20 דק 

  6. אחרי 20 דק להוריד את חום התנור מבלי לפתוח אותו ל- 160 לעוד 20 דק'

  7. להוריד ל 150 לעוד 20 דק' 

  8. לכבות את התנור , בשום אופן לא לפתוח את דלת התנור ולהמתין כשעה לפתיחת התנור .

לקרר את העוגה ואז להקציף שמנת מתוקה יחד עם פודינג סוויטנגו או כמה טיפות למונק פרויט ולמרוח על העוגה . 

Faded Sandpaper

מתכונים נוספים

Green Salad
<< למתכון
עוגת גבינה דלת פחמימה
Green Salad
רטבים לסלט
Green Salad
טארט טאטין בצל
Green Salad