סלט עלים סלק חמוץ ואפרסמון

סלט עלים סלק חמוץ ואפרסמון

סלט מפתיע בטעמים , הסלק החמצמץ מוסיף עיניין לסלט , והמתיקות של הרוטב מוסיפה לו , סלט קראנצ'י וטעים .

מצרכים ל- 4 מנות:

חופן  שקדים גפרורים/ פיסטוקים / אגוזי פקאן

10 צנוניות חתוכות לרבעים

1 אפרסמון חתוך לרבעים ופרוס דק

1 קולרבי קלוף וחתוך לקוביות

1 שקית (150 גרם) עלי רוקט

1/2 חבילת תרד ביבי

1/2 חבילת עלים ירוקים מעורבים

1 סלק חי חתוך לגפרורים

1 בצל סגול פרוס דק

1 גזר חתוך עם קולפן לרצועות דקות

לרוטב:

4 כפות שמן זית

מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד

1 כף סילאן (אפשר להחליף בסירופ אגבה או מייפל)

1 כפית שטוחה מלח

1 כף חומץ בלסמי

אופן ההכנה:

1. קולים את האגוזים / השקדים

2. חותכים את הסלק לרצועות מניחים בקערה שמים אותו כחצי שעה בתוך מיץ לימון ומעט מלח ונותנים לו להחמיץ קלות.

3. בקערה גדולה מכניסים את כל שאר העלים והירקות

3. מוסיפים את מצרכי הרוטב ומערבבים. מגישים.

Faded Sandpaper

מתכונים נוספים

סלט עלים סלק חמוץ ואפרסמון
Green Salad
כרוב אדום בתנור
Green Salad
Green Salad
<< למתכון
עוגת גבינה דלת פחמימה
Green Salad