ממתקי שוקולד בריאים
שעת אחר הצהריים היא לא רק שעה שהילדים מבקשים חטיף אלא גם אנחנו ההורים רוצים לא מעט פעמים משהוא מתוק ליד הקפה. אז הנה ממתק "שוקולד" בריא , מזין והכי חשוב טעים מאוד .
כלים דרושים:
תבנית סיליקון עם שקעים קטנים
מעבד מזון
רכיבים:
1 כוס אגוזי קשיו לא ממולחים, מושרים לפחות כשעה (עדיף לילה)
1 כף תמצית וניל איכותית
3 -4 כפות דבש / מייפל איכותי
1/3 כוס מים / חלב שקדים / חלב סויה אפשרות לתמצית מוקה
לציפוי:
קראנצ' שוקולד
2 כפות שמן קוקוס בכבישה קרה
1 כף קקאו
1 כף סילאן / מייפל
אופן ההכנה:
מערבבים את חומרי הקראנץ יחד ויוצקים לכל שקע סיליקון כפית –
מנערים את התבנית ומכניסים לפריזר למס' דק' – השוקולד קופא.
מעבדים בבלנדר את כל חומרים לעיסה.
מוציאים את תבנית הסיליקון מהפריזר ויוצקים כף לכל שקע.
מנערים היטב את התבנית ומכסים בניילון נצמד ומכניסים לפריזר
ל – 4 שעות. כאשר הכל קופא, ניתן לחלץ בקלות מהתבנית ולאכול.