מלבי טעים
הקינוח האהוב עליי מכל , למי שרוצה להימנע לגמרי מפחמימות ניתן להחליף את הקורנפלור בג'לטין או באצת אגר אגאר- עבור טבעוניים
רכיבים :
400 מ"ל חלב קוקוס - אני משתמשת בחלב קוקוס של חברת AROY-D
1 כפית תמצית וניל טיבעית .
1/2 כוס מייפל .
2 תרמילי הל כתושים
2 כפות גדושות של קורנפלור
חצי כוס מים
רכיבים לרוטב האדום
כוס פירות יער
2 כפות מייפל
1 כפית תמצית וניל .
חצי כוס מיים
אופן הכנת המלבי
לערבב בחצי כוס מים קרים את הקורנפלור .
להכניס לסיר את את יתר הרכיבים ( שימו לב לא הרכיבים של הרוטב האדום )
להביא לרתיחה עד שנוצרות בועות קטנות סביב הסיר .
להוסיף את המים עם הקורנפלור ולערבב - בערך 3-5 דק' עד שרואים כי הבלילה מתחילה להסמיך .
להעביר את הבלילה דרך מסננת על מנת לסנן את גרגירי ההל .
לצקת לתוך צנצנות קטנות ולהכניס למקרר.
הכנת הרוטב האדום
אישית אני לא מחובבי מי ורדים לכן מי שאוהב מוזמן לשים מי ורדים מעל המלבי , הרוטב האדום טעים גם כן למי שרוצה לגוון מוזמן לשים אותו מעל המלבי .
1 כוס פירות יער - דובדבנים / אוכמניות / תותים .
להכניס אותם לסיר עם חצי כוס מים ולהוסיף את המייפל להביא לחימום קל
להכניס הכל לתוך בלנדר ולטחון למשחה חלקה .
לטעום לוודא שלא חמוץ מידי , אם חמוץ לכם אפשר להוסיף עוד מייפל .
לצקת שתי כפות מעל כל צנצנת ולהשאיר במקרר להתייצבות בערך שעתיים .
בתיאבון .