top of page
לימון כבוש
לימון כבוש , זה הזמן לנצל את עונת הלימונים ולהכין תוספת שווה לכל סלט .
6-7 לימונים טריים שטופים היטב .
חצי כוס מלח הימליה
2 כפות צ'ילי - אופציונלי
צנצנת מעוקרת ואטומה .
חותכים את הלימונים לפרוסות של ס"מ
טובלים כל לימון משני צידיו במלח ובצ'ילי .
מסדרים את הלימונים במחלח שיהיהו צפופים ודחוסים בצנצנת
הלימונים מתחילים להגיר נוזלים וזה דבר מצויין
שופכים מעל כ 1/3 כוס שמן זית
משאירים כשבוע על אדן החלון ואחר כך מכניסים למקרר , ויש לכם לימון כבוש שטוב לשנה שלמה ככל שעובר הזמן הוא משתבח .
למה מוסיפים אותו? אני אוהבת לחתוך אותו קצוץ ולהוסיף לכל סלט אפשרי , גם כאשר אני מכינה קציצות דג להכניס לרוטב . טעים בסנדוויץ . בקיצור לימון מוסיף המון וזו לא סתם קלישאה .
bottom of page