top of page
לאפה כוסמת
לאפה מכוסמת ירוקה , ללא גלוטן , קלה לעיכול , עשירה בסיבים תזונתיים ויטמינים ומינרלים .
מצרכים
1 כוס כוסמת ירוקה - שימו לב ! לא להתבלבל עם הכוסמת הקלויה בצבע חום שמוכרים בחנויות .
1 כפית מלח
פלפל
*** ניתן להוסיף לפי הטעם אורגנו / זעתר /פפריקה מעושנת - מוסיף המון טעם ללאפה.
אופן ההכנה :
- להשרות את כוס הכוסמת במים - אפשר לכל הלילה - אפשר גם שעתיים .
- לשטוף את הכוסמת
- להכניס לבלנדר ולמלא מים בדיוק עד הגובה של הכוסמת בכלי לא יותר מזה .
- לטחון לפחות 2-3 דק - כדי להוציא את החלבון ממנה כדי שיוכלו להווצר הלאפות בלי להתפרק.
- להכין מחבת לוהטת - ללא שמן .
- לשפוך מצקת למרכז המחבת לסובב אותה מעט כדי שהבלילה תוכל להתפרש ולהמתין לבועות , ולשוליים מעט להתקפל
- להפוך
- אפשר למרוח מה שרוצים על הלאפה , אפשר להפוך אותה אותה גם למתוקה ואז פשוט להכניס דבש במקום המלח והפלפל .
ספרו איך יצא .
bottom of page