כרוב אדום בתנור
לפני מספר ימים ניתקלתי בבלוג מקסים של שני שפים שמבשלים בריא ומרהיב, אודי ואושר שמם , הם הכינו את המתכון הזה , בגירסה מעט שונה , אז דבר ראשון אני ממש ממליצה לכם להכנס אליהם לבלוג ולקבל השראה מהאוכל הטוב שהם מכינים , וזו
הגירסה שלי למתכון שלהם . מצרפת קישור ישירות אליהם
https://udiosher.com/%d7%94%d7%a1%d7%99%d7%a4%d7%95%d7%a8-%d7%a9%d7%9c%d7%a0%d7%95/
מצרכים :
1 כרוב סגול
2/4 כוס מים
§4 כפות שמן זית
כפית מלח
§וכפית פלפל שחור
לטחינה
§1/2 כוס טחינה מוכנה עם מיץ לימון ושום כתוש וקליפת לימון מגוררת
פסטו פטרוזיליה
צרור גדול פטרוזיליה+ חצי צרור כוסברה.
2 שיני שום
§1/4 כוס שמן זית ישראלי עדין טעם
1/4 כוס מים
§2 עגבניות מיובשות מושרות במים חצי שעה קודם
§4 כפות אגוזי מלך/ פקאן / צנוברים – לקלות לפני השימוש
מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
§חצי פלפל ירוק חריף – לחובבי החריף
כפית מלח + כפית פלפל שחור גרוס
לטחון הכל במעבד מזון את השמן זית להזליף תוך כדי הטחינה במעבד .
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל200 מעלות על מצב טורבו.
2. קוצצים את הכרוב לחתיכות גסות ומערבבים עם שאר החומרים.
3. מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה וצולים בתנור 45-60 דקות – הופכים את הכרוב חצי שעה באמצע הבישול . עד שהכרוב מתרכך ומשחים.
4. לטחינה: מערבבים את כל החומרים. לטחינה דלילה יותר מוסיפים עוד מים. לטחינה סמיכה יותר מוסיפים טחינה גולמית.
5. לפסטו: טוחנים את כל הרכיבים במעבד מזון לקבלת מרקם גרגירי.
6. מגישים את הכרוב על מצע של טחינה ומעל מפזרים פסטו פטרוזיליה.