כרוב אדום בתנור

כרוב אדום בתנור

לפני מספר ימים ניתקלתי בבלוג מקסים של שני שפים שמבשלים בריא ומרהיב, אודי ואושר שמם , הם הכינו את המתכון הזה , בגירסה מעט שונה , אז דבר ראשון אני ממש ממליצה לכם להכנס אליהם לבלוג ולקבל השראה מהאוכל הטוב שהם מכינים , וזו
הגירסה שלי למתכון שלהם . מצרפת קישור ישירות אליהם

https://udiosher.com/%d7%94%d7%a1%d7%99%d7%a4%d7%95%d7%a8-%d7%a9%d7%9c%d7%a0%d7%95/

מצרכים :

 1 כרוב סגול

 2/4 כוס מים

§4 כפות שמן זית

 כפית מלח

§וכפית פלפל שחור

לטחינה

§1/2 כוס טחינה מוכנה עם מיץ לימון ושום כתוש וקליפת לימון מגוררת

פסטו פטרוזיליה

 צרור גדול פטרוזיליה+ חצי צרור כוסברה.

 2 שיני שום

§1/4 כוס שמן זית ישראלי עדין טעם

 1/4 כוס מים

§2 עגבניות מיובשות מושרות במים חצי שעה קודם

§4 כפות אגוזי מלך/ פקאן / צנוברים – לקלות לפני השימוש

 מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד

§חצי פלפל ירוק חריף – לחובבי החריף

 כפית מלח + כפית פלפל שחור גרוס

 לטחון הכל במעבד מזון את השמן זית להזליף תוך כדי הטחינה במעבד .

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל200 מעלות על מצב טורבו.

2. קוצצים את הכרוב לחתיכות גסות ומערבבים עם שאר החומרים.

3. מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה וצולים בתנור 45-60 דקות – הופכים את הכרוב חצי שעה באמצע הבישול . עד שהכרוב מתרכך ומשחים.

4. לטחינה: מערבבים את כל החומרים. לטחינה דלילה יותר מוסיפים עוד מים. לטחינה סמיכה יותר מוסיפים טחינה גולמית.

5. לפסטו: טוחנים את כל הרכיבים במעבד מזון לקבלת מרקם גרגירי.

6. מגישים את הכרוב על מצע של טחינה ומעל מפזרים פסטו פטרוזיליה.

Faded Sandpaper

מתכונים נוספים

סלט עלים סלק חמוץ ואפרסמון
Green Salad
כרוב אדום בתנור
Green Salad
Green Salad
<< למתכון
עוגת גבינה דלת פחמימה
Green Salad