כרוב אדום בתנור

כרוב אדום בתנור

לפני מספר ימים ניתקלתי בבלוג מקסים של שני שפים שמבשלים בריא ומרהיב, אודי ואושר שמם , הם הכינו את המתכון הזה , בגירסה מעט שונה , אז דבר ראשון אני ממש ממליצה לכם להכנס אליהם לבלוג ולקבל השראה מהאוכל הטוב שהם מכינים , וזו
הגירסה שלי למתכון שלהם . מצרפת קישור ישירות אליהם

https://udiosher.com/%d7%94%d7%a1%d7%99%d7%a4%d7%95%d7%a8-%d7%a9%d7%9c%d7%a0%d7%95/

מצרכים :

 1 כרוב סגול

 2/4 כוס מים

§4 כפות שמן זית

 כפית מלח

§וכפית פלפל שחור

לטחינה

§1/2 כוס טחינה מוכנה עם מיץ לימון ושום כתוש וקליפת לימון מגוררת

פסטו פטרוזיליה

 צרור גדול פטרוזיליה+ חצי צרור כוסברה.

 2 שיני שום

§1/4 כוס שמן זית ישראלי עדין טעם

 1/4 כוס מים

§2 עגבניות מיובשות מושרות במים חצי שעה קודם

§4 כפות אגוזי מלך/ פקאן / צנוברים – לקלות לפני השימוש

 מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד

§חצי פלפל ירוק חריף – לחובבי החריף

 כפית מלח + כפית פלפל שחור גרוס

 לטחון הכל במעבד מזון את השמן זית להזליף תוך כדי הטחינה במעבד .

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל200 מעלות על מצב טורבו.

2. קוצצים את הכרוב לחתיכות גסות ומערבבים עם שאר החומרים.

3. מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה וצולים בתנור 45-60 דקות – הופכים את הכרוב חצי שעה באמצע הבישול . עד שהכרוב מתרכך ומשחים.

4. לטחינה: מערבבים את כל החומרים. לטחינה דלילה יותר מוסיפים עוד מים. לטחינה סמיכה יותר מוסיפים טחינה גולמית.

5. לפסטו: טוחנים את כל הרכיבים במעבד מזון לקבלת מרקם גרגירי.

6. מגישים את הכרוב על מצע של טחינה ומעל מפזרים פסטו פטרוזיליה.

Faded Sandpaper

מתכונים נוספים

Green Salad
<< למתכון
סלט סלרי מהמם
Green Salad
סלט נבטים מפתיע
Green Salad
סלט עלים סלק חמוץ ואפרסמון
Green Salad