טארט טאטין בצל

טארט טאטין בצל

טארט טאטין הוא אחד המאכלים האהובים עליי, במקור בסיס הטארט הוא בצק עלים , השימוש בבצק פילו הופך את הטארט לדל פחמימה מבלי לוותר על הקרנציות שיש בבצק עלים , אמנם בצל מכיל פחמימה ובתזונה מסויימת הוא מוגבל , אני עדיין חושבת שמאכל זה מתאים גם לסוכרתיים , אז הנה מעדן טארט בצל , בתיאבון

מצרכים לטארט :

2 חבילות של בצלי שאלוט - חתוכים לחצי 

3 כפות שמן זית 

2 כפות חמאה - אפשר לוותר על החמאה ולהוסיף עוד שמן זית .

1 כפית אריתריאול 

כפית תימין יבש 

גבינה בולגרית - חצי חבילה 

4 כפות גבינת קשקבל - אופציונלי 

4 עלי בצק פילו . 

1/2 כפית צ'ילי - אופציונלי .


אופן ההכנה : 

** חשוב מאוד לפני תחילת ההכנה להשתמש במחבת בעלת ידית ברזל כדי שיהיה אפשר להכניסה לתנור . 

לחמם מחבת עם החמאה ושמן זית .

לחתוך את בצלי השאלוט לרבעים ללא הקליפה 

להניח בצורה מסודרת את הבצלים על גבי המחבת , 

לבזוק מעט אריתריאול מעל ולתת לבצלים בערך 10 דק' במחבת עד שיזהיבו .

לבזוק מעל הבצלים אחרי שמעט התקרמלו את התימין , הצ'ילי והגבינה הבולגרית . 

להנמיך את האש .

בנתיים לחמם תנור על 160 מעלות 

לקחת 3 - 4 עלי פילו לשמן אותם היטב כל דף בנפרד .

לכבות את האש להניח עלה פילו על הבצלים 

מעליו לבזוק מעט גבינת קשקבל ולהניח מעל בצק פילו משומן נוסף 

לחזור על הפעולה שוב עם דף פילו נוסף .

להכניס א ת המחבת לתנור לרבע שעה עד 20 דק' שיגיע להזהבה .

בעוד המחבת לוהטת , להפוך את הטארט לצלחת גדולה . 

Faded Sandpaper

מתכונים נוספים

Green Salad
<< למתכון
פשטידה עשירה בחלבון
Green Salad
עוגיות שוקולד צ'יפס דל פחמימה
Green Salad
מרק ציר עצמות - חיקוי לראמן
Green Salad