top of page
גראטן קולורבי - דל פחמימה

גראטן קולורבי - דל פחמימה

גראטן הוא מאכל צרפתי ידוע העשוי מתפוחי אדמה , שמנת והמון חמאה , למי שרוצה לצמצם את כמות הפחמימות בתזונה שלו , ובעיקר סוכרתיים , הגראטן הזה הוא פשוט אלוהי , את תפוחי האדמה החליף הקולורבי שמקבל אליו באהבה כל טעם , אפשר להכין אותו טיבעוני ואפשר גם בגירסה החלבית .

מה צריך ?

מצרכים :

2-3 קולרבי קלופים פרוסים לפרוסות לא עבות מידי

קרטון 500 מ"ל חלב קוקוס

1/2 כפית אגוז מוסקט,

1 כפית מלח ,

פלפל גרוס – פתיתי צ'ילי

חצי כפית פפריקה

חצי כפית אבקת מרק.


אופן ההכנה :

מסדרים בתבנית את הקולורבי בשיכבה אחת , צפופה אחת ליד השני, בתבנית .

להכנת הרוטב :

בפינג'ן קטן שופכים את קרטון חלב קוקוס מוסיפים לו את כל התבלינים , מחממים מעט על הגז כדי שהכל יתמזג , טועמים ומתקנים את התיבול אם צריך .( שימו לב שהבלילה תהייה מספיק מלוחה )

שופכים מעל הקולרבי את חלב הקוקוס ומכניסים לתנור ללא כיסוי , כ- שעה וחצי על חום של כ- 180 מעלות - לבדוק אחרי שעה שלא התייבשו כל הנוזלים אם נשארו הרבה נוזלים ממשיכים עד שהקצוות יקבלו צבע זהוב . 

בודקים אם הקולרבי התרכך ואז המאפה מוכן . 


*** למי שרוצה ניתן לפזר מעל מעט גבינה צהובה .

*** אפשר להשתמש בשמנת מתוקה במקום החלב קוקוס

Faded Sandpaper

מתכונים נוספים

קינוח דל פחמימה טעים וקאנצ'י מדפי אורז
Green Salad
קרפ דל פחמימה
Green Salad
רוטב ויניגריט בזיליקום
Green Salad
סלט פיצה מדהים
Green Salad
bottom of page