גראטן קולורבי - דל פחמימה

גראטן קולורבי - דל פחמימה

גראטן הוא מאכל צרפתי ידוע העשוי מתפוחי אדמה , שמנת והמון חמאה , למי שרוצה לצמצם את כמות הפחמימות בתזונה שלו , ובעיקר סוכרתיים , הגראטן הזה הוא פשוט אלוהי , את תפוחי האדמה החליף הקולורבי שמקבל אליו באהבה כל טעם , אפשר להכין אותו טיבעוני ואפשר גם בגירסה החלבית .

מה צריך ?

מצרכים :

2-3 קולרבי קלופים פרוסים לפרוסות לא עבות מידי

קרטון 500 מ"ל חלב קוקוס

1/2 כפית אגוז מוסקט,

1 כפית מלח ,

פלפל גרוס – פתיתי צ'ילי

חצי כפית פפריקה

חצי כפית אבקת מרק.


אופן ההכנה :

מסדרים בתבנית את הקולורבי בשיכבה אחת , צפופה אחת ליד השני, בתבנית .

להכנת הרוטב :

בפינג'ן קטן שופכים את קרטון חלב קוקוס מוסיפים לו את כל התבלינים , מחממים מעט על הגז כדי שהכל יתמזג , טועמים ומתקנים את התיבול אם צריך .( שימו לב שהבלילה תהייה מספיק מלוחה )

שופכים מעל הקולרבי את חלב הקוקוס ומכניסים לתנור ללא כיסוי , כ- שעה וחצי על חום של כ- 180 מעלות - לבדוק אחרי שעה שלא התייבשו כל הנוזלים אם נשארו הרבה נוזלים ממשיכים עד שהקצוות יקבלו צבע זהוב . 

בודקים אם הקולרבי התרכך ואז המאפה מוכן . 


*** למי שרוצה ניתן לפזר מעל מעט גבינה צהובה .

*** אפשר להשתמש בשמנת מתוקה במקום החלב קוקוס

Faded Sandpaper

מתכונים נוספים

Green Salad
<< למתכון
פשטידה עשירה בחלבון
Green Salad
עוגיות שוקולד צ'יפס דל פחמימה
Green Salad
מרק ציר עצמות - חיקוי לראמן
Green Salad