בננה במילוי קרם חמאת בוטנים
להכנת החטיף הזה יש צורך להצטייד במספר כלים. 1. סכין דקה וחדה מאוד בקצה. 2. נייר שעווה - או נייר אפייה בכדי להניח את הבננות עליהן כדי שלא ידבקו לצלחת בזמן ההקפאה.
הרכיבים :
3 בננות לא רכות מידי
5 כפות שמן קוקוס בכבישה קרה
10 אגוזי מלך קצוצים דק
1 כף קקאו
2 כפות סירופ מייפל
4 כפות חמאת בוטנים, רצוי כזו שהייתה במקרר לפחות חצי שעה .
אופן ההכנה :
לחתוך כל בננה ל - 3 חלקים.
ליצור בבננה עם הסכין או מכשיר הממולאים שקע קטן של 2 ס"מ.
לסדר את הבננות על צלחת עם נייר אפיה ולהכניס לפריזר בערך ל 30 דק'.
בינתיים להכין את קראנץ השוקולד:
בכוס לערבב את שמן הקוקוס יחד עם המייפל, והקקאו ולערבב יחד - בקיץ השמן נוזלי
בחורף השמן מוצק ואז צריך לחמם אותו מעט שיהיה נוזלי.
בצלוחית נפרדת להניח את האגוזים הקצוצים.
להוציא את הבננות מהפריזר ולטבול בתערובת השמן והקקאו
ומיד להכניס את הבננה לתוך קערת האגוזים הקצוצים.
השמן קופא מהר מאוד על הבננה ומתמצק.
להניח שוב את הבננות על הצלחת ובעזרת מזרק / מזלף להזליף חמאת בוטנים לתוך השקע בבננה.
להחזיר להקפאה והפעם לכסות את הבננות או להכניסן לקופסא בכדי שלא יקבלו את
הטעמם של הפריזר ולא יתיבשו.
הבננות לא משחירות - והן טעימות להפליא -
ניתן לוותר על חמאת הבוטנים למי שלא רוצה - עדיין חטיף טעים.