top of page
מעדן צ'יה

מעדן צ'יה

את המעדן הזה אני נוהגת לתת לילדי כארוחת 10 לבית הספר . הדבר הנוח בכל ההכנה שלו שכדאי מאוד להכין אותו לילה קודם , כך שאפשר לשכוח לגמרי מהלחץ של הכנת הסנדוויצ'ים בבוקר

אז מה צריך ?

 

1 צנצנת 150 מ"ל -טובה ואטומה שלא יישפך.

2 כפות זירעי צ'יה .

1 בננה חתוכה לקוביות 

1תפוח חתוך לקוביות 

3-4 שקדים 

כף חמוציות 

2 כפות מייפל ללא סוכר . 

1/2 כוס חלב שקדים / חלב סויה . 

אופן ההכנה 

מכניסים את כל הרכיבים פרט לממתיק (מייפל / סילאן) יחד ומערבבים .

מעל מוזגים את הסילאן ונותנים לו לשקוע - אם נערבב את הסילאן כל העיסה תהפוך חומה , עדיין טעימה אך פחות יפה לעין . 

מניחים במקרר ובבוקר הצ'יה תספח את הנוזל אליה ותהפוך לדייסה טעימה ומזינה . 

כדי להכין מנה שתיראה כמו בתמונה צריך להשרות את זירעי הצ'יה בחלב למס' שעות ואז לסדר בתחתית הכוס גרנולה או פירות וכשזירעי הצ'יה ספגו את הנוזלים והפכו לדייסה אפשר למזוג מעל לשפוך מעט מייפל - לא ייצבע את הצ'יה כמו הסילאן ומעל לפזר שוב מעט פירות . 

בתיאבון . 

Faded Sandpaper

מתכונים נוספים

קינוח ג'לי דל פחמימה
Green Salad
קינוח דל פחמימה טעים וקאנצ'י מדפי אורז
Green Salad
קרפ דל פחמימה
Green Salad
רוטב ויניגריט בזיליקום
Green Salad
bottom of page