top of page

פירות יבשים - איך מייבשים לבד ולמה כדאי לעשות את זה?


איך להכין פירות יבשים לבד בבית

אם יש חג שסוף סוף שלא מצריך מאיתנו לעמוד ימים שלמים במטבח ולהכין אוכל זה ט"ו בשבט .

חג שמקדש את הטבע , חג של אכילת ממתקים טיבעיים .

טוב , הגזמתי קצת ממתקים טיבעיים ? לא אילו שאנחנו קונים בסופר ... באסה שוב צריך להכנס למטבח להפשיל שרוולים ויאללה להתחיל להכין לבד , הבשורה הטובה שזה לוקח ממש מעט זמן והתוצאות שוות את זה .

אז מה מכניסים לנו בפירות היבשים ?

כדי שנחשוק בפירות והם ייראו לנו מגרים וטעימים מוסיפים להם כמה רכיבים לא נחמדים כל כך :

  1. E220 - או בעברית , גופרית דו חמצנית שעוזרת לחדד את הצבע, להאריך את חיי המדף ולחטא את הפרי .

  2. E905- חומר זיגוג שהופך את הפרי למבריק וככה נותן לנו תחושה של טריות .

  3. סוכר - הרבה סוכר גם עוזר בטעם וגם בשימור המוצר.

לפני שנגיע להכנה הפשוטה מאוד של הפירות היבשים הנה כמה יתרונות שיש להם שישכנעו אתכם להכין אותם לבד בבית :

  • פירות יבשים מכילים סוכר זה נכון , אבל , את הסוכר הטבעי שבפרי מה שהופך את הפרי המיובש לממתק טבעי .

  • הפרי מכיל כמות רבה של סיבים תזונתיים שחשובים מאוד לגוף החל בפינוי פסולת מהמעיים ועד ליצירת חיידקים טובים שעוזרים לבריאות .

  • הפירות המיובשים עשירים מאוד , באשלגן, נוגדי חימצון , ברזל , סידן וויטמינים מסויימים , אמנם לכל פרי יש את תכולת המינרלים והויטמינים הייחודית לו אך עדיין שווה לגוון ולאכול קצת מכל דבר .

  • הטעם של הפירות המיובשים העשויים בבית שונה לגמרי מהטעם של הפירות בחנויות , הטעם הרבה יותר מעודן והרבה פחות מתוק - וכך גם הצבע , בייבוש הפרי הצבע דוהה והפרי נראה הרבה פחות יפה ומושך - לא לדאוג ! שום דבר מזה לא פוגע בטעם .

ייבוש פירות

אז איך מכינים לבד ?

הנה מתכון לפירות יבשים שאני עושה הכי הרבה בבית :

1. תפוזים - עכשיו שיא עונת התפוזים לכן לכו קיטפו מהעצים תפוזים יפים ורחצו אותם היטב .

2. תפוחים - כל תפוח שתבחרו , קלפו אותו והוציאו לו את הליבה.

3. אפרסמון - קלפו את קליפתו .

איך מכינים .

את התפוזים פורסים עם הקליפה על מנדולינה , לפרוסות דקות אותן מסדרים על מגש בצורה צפופה .

תפוח עץ מיובש

את התפוחים פורסים לפרוסות עם סכין ומסדרים על מגש - עליהם מפזרים מעט קינמון כך מחזק את המתיקות של התפוח.

את האפרסמון פורסים לפרוסות ומסדרים על מגש .

אני מכניסה את כל הפירות לתוך מייבש מזון ( לא לדאוג אני יודעת שלרובכם אין מייבש ) על חום של 48 מעלות למשך 12 שעות .

למי שאין מייבש יש אפשרות לעשות בתנור - על חום של 50 מעלות לנסות להשאיר את דלת התנור מעט פתוחה אם אפשר על ידי כך שתשימו כף עץ בין התנור לדלת .

ולייבש על טורבו למשך 2-3 שעות - תלוי בתנור ייתכן שיותר או פחות תיצטרכו לבדוק.

מבטיחה לכם שייצא טעים .......

158 צפיות
bottom of page