
אם יש חג שסוף סוף שלא מצריך מאיתנו לעמוד ימים שלמים במטבח ולהכין אוכל זה ט"ו בשבט .
חג שמקדש את הטבע , חג של אכילת ממתקים טיבעיים .
טוב , הגזמתי קצת ממתקים טיבעיים ? לא אילו שאנחנו קונים בסופר ... באסה שוב צריך להכנס למטבח להפשיל שרוולים ויאללה להתחיל להכין לבד , הבשורה הטובה שזה לוקח ממש מעט זמן והתוצאות שוות את זה .
אז מה מכניסים לנו בפירות היבשים ?
כדי שנחשוק בפירות והם ייראו לנו מגרים וטעימים מוסיפים להם כמה רכיבים לא נחמדים כל כך :
E220 - או בעברית , גופרית דו חמצנית שעוזרת לחדד את הצבע, להאריך את חיי המדף ולחטא את הפרי .
E905- חומר זיגוג שהופך את הפרי למבריק וככה נותן לנו תחושה של טריות .
סוכר - הרבה סוכר גם עוזר בטעם וגם בשימור המוצר.
לפני שנגיע להכנה הפשוטה מאוד של הפירות היבשים הנה כמה יתרונות שיש להם שישכנעו אתכם להכין אותם לבד בבית :
פירות יבשים מכילים סוכר זה נכון , אבל , את הסוכר הטבעי שבפרי מה שהופך את הפרי המיובש לממתק טבעי .
הפרי מכיל כמות רבה של סיבים תזונתיים שחשובים מאוד לגוף החל בפינוי פסולת מהמעיים ועד ליצירת חיידקים טובים שעוזרים לבריאות .
הפירות המיובשים עשירים מאוד , באשלגן, נוגדי חימצון , ברזל , סידן וויטמינים מסויימים , אמנם לכל פרי יש את תכולת המינרלים והויטמינים הייחודית לו אך עדיין שווה לגוון ולאכול קצת מכל דבר .
הטעם של הפירות המיובשים העשויים בבית שונה לגמרי מהטעם של הפירות בחנויות , הטעם הרבה יותר מעודן והרבה פחות מתוק - וכך גם הצבע , בייבוש הפרי הצבע דוהה והפרי נראה הרבה פחות יפה ומושך - לא לדאוג ! שום דבר מזה לא פוגע בטעם .

אז איך מכינים לבד ?
הנה מתכון לפירות יבשים שאני עושה הכי הרבה בבית :
1. תפוזים - עכשיו שיא עונת התפוזים לכן לכו קיטפו מהעצים תפוזים יפים ורחצו אותם היטב .
2. תפוחים - כל תפוח שתבחרו , קלפו אותו והוציאו לו את הליבה.
3. אפרסמון - קלפו את קליפתו .
איך מכינים .
את התפוזים פורסים עם הקליפה על מנדולינה , לפרוסות דקות אותן מסדרים על מגש בצורה צפופה .

את התפוחים פורסים לפרוסות עם סכין ומסדרים על מגש - עליהם מפזרים מעט קינמון כך מחזק את המתיקות של התפוח.
את האפרסמון פורסים לפרוסות ומסדרים על מגש .
אני מכניסה את כל הפירות לתוך מייבש מזון ( לא לדאוג אני יודעת שלרובכם אין מייבש ) על חום של 48 מעלות למשך 12 שעות .
למי שאין מייבש יש אפשרות לעשות בתנור - על חום של 50 מעלות לנסות להשאיר את דלת התנור מעט פתוחה אם אפשר על ידי כך שתשימו כף עץ בין התנור לדלת .
ולייבש על טורבו למשך 2-3 שעות - תלוי בתנור ייתכן שיותר או פחות תיצטרכו לבדוק.
מבטיחה לכם שייצא טעים .......