מהם המזונות "הבריאים " שהופכים אותנו לחולים ?


טרנד הבריאות מוכר והרבה ! כל כך הרבה אנשים בשנים האחרונות פיתחו מודעות לתזונה בריאה שכמובן תעשיית המזון זיהתה את הטרנד ועל ידי פירסומות ויצירת בלבול משכנעת אותנו הרבה פעמים לרכוש מוצרים בריאים שהם למעשה מזונות בתחפושת והקשר בינם לבין בריאות רחוק מאוד.

אז איך אפשר לזהות את המזונות האילו ?

הנה כמה דוגמאות :

מיץ סחוט טיבעי בבקבוק .

מכירים את הפירסומת הידועה ? " לא עשינו כלום רק סחטנו את התפוזים ...

אז הנה מה שקורה בפועל :

בפירות יש סוכר טיבעי שמצוי בהם הסוכר הזה הוא בסדר גמור כל עוד הוא מגיע עם כל החבילה של ויטמינים מינרלים סיבים תזונתיים – בפרי הטרי .

ומה קורה כשסוחטים את הפרי ?

למעשה אנחנו משאירים את כל הסיבים התזונתים בצד גם את הפיטוכימיכלים שנמצאים בפרי ומסייעים לבריאות ונשארים רק עם המים ועם הסוכר .

אז בסחיטה ביתית נשאר גם קצת ויטמין C ועוד כמה ויטמינים .

בסחיטה תעשייתית המיץ עובר פיסטור כדי לשמור על חיי מדף ארוכים ועל ידי חימום המיץ הטרי גוזלים ממנו את שאריות הויטמינים שנשארו וכך יוצא שקיבלנו מיץ טיבעי סחוט שהוא למעשה לא פחות ממים וסוכר ואין בו כל ערך בריאותי .

מה עדיף ?

  1. אם כבר מיץ טיבעי – לסחוט לבד ( למרות שגם כאן נשארים עם הרבה סוכר)

  2. לטחון את הפירות בשלמותם ולשתות – שייקים .

  3. הכי טוב לשתות מים או תה צמחים .

ממתיקים מלאכותיים :

חושבים שאם תחסכו את הקלוריות של הסוכר בקפה תשמרו על המשקל ?