
התרופה לקורונה טרם נמצאה , אך יש דבר אחד שהוא ברור לכולם , לאורח החיים שלנו ולמצבנו הבריאותי הקיים יש השפעה על הסיכון לחלות או במקרה של הידבקות יש השפעה רבה של המחלה על הגוף , לתזונה יש השפעה רבה על בריאותנו ולוויטמין D יש השפעה גדולה מאוד למצבי חולי שונים .
ויטמין D מתנהג בגופנו כהורמון, המחסור בו הוא מגיפה עולמית אפילו במדינה שטופת שמש כמו ישראל.
מהן הסכנות ואיך אפשר להמנע מהן מייד בהמשך .
ויטמין D - נוצר בגוף על ידי חשיפה לשמש , מבין תפקידיו הרבים :
* הוא מפחית את הסיכון לזיהומים .
* מוריד שיעורי ריכוז חומרים פרו דלקתיים ( זוכרים את סערת הציטוקינים של הקורונה)
*מחסור בו עשוי להעלות את הסיכון לחלות בקורונה
* חסרונו נקשר למחלות אוטואימוניות שונות , סוכרת , מחלות לב, השמנה .
*חיוני לבריאות העצמות- מעודד בנייה של העצם ומפחית את פירוקה
*מעודד ספיגה של סידן ממערכת העיכול .
*משפיע על הנטייה לזיהומים.
* קשור בהפעלה של למעלה מ 200 גנים שונים בגוף .
המרכז לידע ומידע במאבק בקורונה ( קישור למטה) ממליץ על שמירת סטטוס ויטמין D תקין כאמצעי למניעת הדבקה והפחתת סיכון למחלה .
המרכז מפרסם המלצה על נטילת ויטמין D כדרך להתמודדות עם הנגיף , הן למניעת הדבקה והן למניעת החמרת המחלה.
במאמר שפורסם ב Diabetes care מדווחים כי מנטילת תוסף של הוויטמין , ריכוז בדם של 100 ננומול / לליטר מבטיחה הפחתת סיכון להתפתחות סוכרת במבוגרים טרום סוכרתיים .
קצת מן המחקר :
מחקר תצפיתי על 235 חולי קורונה , אשר בחן את הקשר בין רמת ויטמין D לחומרת המחלה מצאו כי מטופלים שסבלו מחוסר בוויטמין D היו בעלי סיכון גבוה פי 1.56 להחמרה במחלה , לעומת זאת הסיכון לתמותה ירד עם העלייה ברמות הוויטמין בדם .
איך ניתן להשיג את הוויטמין ?
1. שמש שמש שמש ועוד שמש - חשיפה יומיומית כ- 20 דק' מצטברות בשמש בין השעות 11-16 עושה עבודה נפלאה !! החשיפה לשמש חייבת להיות ישירה ללא מסנני קרינה או שמשה שחוסמת את קרניי השמש , אנשים כהיי עור זקוקים ליותר זמן בשמש , ייצור כמות ויטמין D משתנה בהתאם לעונות, שטח העור שנחשף , משך החשיפה לשמש וכמובן שימוש במסנני קרינה , בקיצור צאו לשמש ונצלו את מה שהטבע נתן לנו .
2. פטריות מכילות אף הן ויטמין D ואם ניתן גם להן מעט שמש לפני הבישול רמת הויטמין אצלן גם עולה ומועילה לנו. פיטריות מכילות תרכובת שיכולה להפוך לויטמין D2 על ידי חשיפה לקרני השמש, רוב הפיטריות התעשתיות גדלות ללא חשיפה לאור ולכן כדאי להוציא אותם לשמש לפני האכילה
3. במוצרים מן החי כגון : דגים , כבד, ביצים .
** באופן כללי קשה למצוא את הויטמין במזון ,רוב המוצרים שמכילים אותו הם מועשרים , פ
כמובן שתמיד אפשר לקחת תוסף שנמצא בכל רשתות הפארם, רצוי לשלב את צריכת ויטמין D יחד עם מגנזיום וויטמין C
באופן כלל בבדיקות של קופות החולים כדאי לשאוף לתוצאה של בין 50-60 ng/ml בכל אופן רצוי להתייעץ עם מטפל מוסמך או רופא על מנת לקבוע את המינון האישי המומלץ
לקריאה נרחבת יותר , מן המקורות :
Comentários