top of page

המסתורין של גיל המעבר , ההשפעה על הליבידו ,המשקל, מצב הרוח והבריאות .

גיל המעבר הוא שלב טיבעי במחזור החיים של נשים - למרות שלא תמיד מרגיש ככה... ,רוב הנשים שיגיעו לגיל זה יחוו שינויים פיזיים ורגשיים , התנודות ההורמונליות על המשקל , מצב הרוח והבריאות הכללית משפיעים מאוד על רווחתה של האישה .


הבנת השינויים של רכבת ההרים ההורמונלית


גיל המעבר מסמן את הפסקת הווסת ומאופיין בירידה משמעותית ברמות האסטרוגן . שינוי הורמונלי זה גורם לסידרה של השפעות בכל הגוף , גלי חום , הזעות לילה, ירידה בחשק המיני ,הפרעות שינה , עצבנות ועוד, כל אילו מיוחסות לשינויים ההורמונלים שחלים בגוף האישה .


מלחמה במשקל


אחת התלונות הכי נפוצות בגיל המעבר היא עלייה במשקל בייחוד סביב הבטן , הירידה ברמות האסטרוגן גורמת למעשה לפיזור מחדש של השומן ולעלייה בשומן הביטני , הבעייה היא לא רק בעייה אסטטית אלא גם בעייה בריאותית העלולה לגרום לסיכונים בריאותיים , גם קצב חילוף החומרים נוטה לרדת מעט דבר שמקשה על הירידה במשקל .


שינויים הורמונלים בגיל המעבר
גיל המעבר


הקשר בין מנפאוזה לבריאות


מעבר לכך שבגיל המעבר אנחנו מתקמטות יותר ועולות במשקל , ההשלכות הבריאותיות של השינויים ההורמונלים הן עמוקות יותר , השומן הביטני קשור לסיכון גבוה יותר לפתח מחלות לב וכלי דם, סוכרת מסוג 2 אוסטאופרוזיס, ירידה במסת השריר ואפילו סוגים מסויימים של סרטן .

ולכן דווקא בגיל המעבר אנחנו הנשים צריכות לשים לב לבריאות שלנו .


מצבי רוח - רכבת הרים ריגשית


מכל הטוב הזה שקורה לנו בגיל המעבר , מעבר לשינויים הגופניים גם בפן הרישי אנו חשות שינויים , השינויים ההורמונליים עלולים להביא אותנו לתנודות במצב הרוח, עצבנות , חרדה ואפילו דיכאון , חוסר האיזון ההורמונלי משפיע על רמות הסרוטונין הקשור לויסות מצב הרוח שלנו .


הליבידו - מה איתו ?


אחד מהנושאים שנשים רבות לא מדברות עליו הוא הירידה בחשק המיני , המיניות יורדת כבר אין חשק לסקס כמו פעם , לפעמים זה אפילו מרגיש כאילו מישהוא כיבה את לנו את איברי המין ואפשר פשוט להמשיך את החיים בלי סקס , אם בן הזוג לא היה מתלונן לא היינו שמות לב .

זו אחת התלונות הנפוצות שרופאי נשים מתמודדים איתן , בארץ אפשר לטפל על ידי טיפול הורמונלי חלופי , טיפול מקומי באסטרוגן , קרמים או טבליות לנרתיק .






טיפים לנווט את גיל המעבר


עד כמה שתקופה זו מאוד מאתגרת יש מספר אסטרטגיות שנשים יכולות לאמץ כדי להקל על עצמן .


  • אכילה בריאה : שימי דגש לכמות החלבון שאת צורכת ביום , הנטייה לאכול הרבה פחמימות לא מועילה לנו לא מבחינת הצטברות השומן הביטני וגם לא מבחינת השובע , חלבון איכותי ישמור אותך שבעה לאורך זמן .

הקפידי על הוספת ירקות הם מכילים סיבים תזונתיים והם המקור היחיד לקבלת ויטמינים ומינרלים מהמזון .

מזונות פיטואסטרוגנים : סויה , זירעי פשתן , שורש מאקה - ידוע כמעורר מינית .

מזונות המכילים אבץ וסלניום - חיוניים לייצור הורמוני מין , דגים , בשר, אגוזים , זרעים .

ויטמין E - שיפור מראה העור ויובש וגינלי - נמצא באבוקדו , שמן זית , שקדים .


צימחי מרפא מעוררים - ג'ינסנג, שורש מאקה, דמיאנה - יש להיוועץ עם איש מקצוע להרכבת פורמולה


  • פעילות גופנית : נשים רבות נלחמות בעצמן כדי לרדת במשקל ומשקיעות זמן רב בפעילות אירובית , דווקא בגיל המעבר פעילות אירובית היא לא הפיתרון אלא יותר שימוש במשקולות ובאימוני התנגדות , אימונים אילו ישמרו על מסת השריר ומסת העצם ויתרמו הרבה יותר לבריאות שלך מאשר להתיש את עצמך בפעילות אירובית .


  • תרגילי גוף נפש : שילוב של יוגה , מדיטציה ותרגילי נשימות מועילים מאוד בהפחתת מתח ורווחה נפשית

  • לכי להתייעץ עם רופא/ת נשים : הקשיבי לרופא הנשים שלך , התייעצי לגבי טיפול הורמונלי חלופי כדי להקל על תסמינים וסיכונים בריאותיים , לגלי חום יש השפעה על המח לא רק על העצבים שלנו , הם לא תמיד דבר שחולף מהר ואיכות החיים שלנו משפיעה עלינו ועל הסובבים אותנו.



לסיכום


גיל המעבר הוא לא רק סיום אלא גם התחלה חדש - זה שלב המציע לנשים להגדיר מחדש את הרווחה שלהן ואת הבריאות של, על ידי הבנת השינויים ההורמונליים המלווים את גיל המעבר ונקיטת צעדים יזומים לטיפול בגוף ובנפש , אפשר לנווט את המעבר הזה ביותר קלילות - אם אפשר להשתמש במונח הזה ...


אצל כל אישה גיל המעבר הוא מעט שונה וייחודי

זיכרו שאתן לא לבד במסע הזה וחיפוש תמיכה והכוונה יכול לעשות הבדל משמעותי .



פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page