בחורף הנטייה שלנו היא לחפש אוכל מחמם ומשביע יותר. כדי לשמור על תחושת שובע לאורך זמן וכדי שלא תעלי במשקל החורף הנה כמה טיפים שיעזרו לך .
מחקרים מראים כי בחורף ישנה עלייה קלה במשקל ויש לכך מספר סיבות :
הימים הופכים קצרים וקרים יותר, וכבר בשעה 17:00 אנחנו חשים שהיום תם. תחושת הקור והרצון להתכרבל ולהתכנס מובילים רבים מאיתנו לנשנש יותר, לזוז פחות, והקור יחד עם הרצון להתחמם גורמים לנו לאכול יותר.
הנה כמה טיפים שיעזרו לך להתנהל נכון בימים הקרים , להרגיש יותר שובע כדי לא להגיע לקיץ ולהתחיל מסע של ירידה במשקל .
ירידה בטמפרטורה ועלייה בסוכרים .
מאחר ובחורף הטמפרטורה יורדת משמעותית מטמפרטורת הגוף . דבר הגורם לנו להשתמש באנרגיה רבה יותר כדי לשמור על חום גופנו דבר המוביל אותנו לצריכה קלורית גבוהה מבדרך כלל.
גם שעות החושך , גורמות לשינויים הורמונליים ולרצון גדול יותר לאכול פחמימות זמינות או בקיצור יותר סוכרים .
הורמונים ורעב
השתדלו לבצע פעילות גופנית באור היום
לאור ולחושך יש השפעה על הפרשת ההורמונים שלנו והם משפיעים עלינו גם בעיניין משקל הגוף , מאחר והיום מתקצר רמות המלטונין בגוף עולה ( מלטונין הורמון השינה) ומצד שני רמת הסרוטונין יורדת , מה שמסביר לנו מדוע בחורף אנחנו יותר מדוכדכים ועייפים וכדי להמנע מתחושה זו החשק לאכילת מתוקים עולה .
טיפ #1
מאחר וחשיפה לאור השמש גורמת לעלייה ברמות הסרטונין , לעלייה במצב הרוח כדאי ומומלץ להעביר את הפעילות הגופנית לבוקר , כך תרוויחו פעמיים גם תחשפו יותר לקרני השמש וגם רמות הסרטונין ומצב הרוח שלכם יעלה מה שיביא בהמשך להפחתה בצריכת סוכרים .
לשתות לשתות לשתות
אחד הדברים המאתגרים בדרך כלל בחורף הוא לשתות מים ולכן זו הסיבה שלא חייבים דווקא להתמקד במים מהברז , אלא אפשר להכין תרמוס עם חליטת צמחי תבלין כמו נענע, שיבא, לואיזה, מנתה ואפילו תה ירוק .
שתיית נוזלים מעבר לחשיבותה הרבה למערכת העיכול ולגוף גם תמנע אכילת יתר ותחמם את גופכם וכך האכילה תופחת .
טיפ #2
הכנת תרמוס חם עם חליטת ג'ינג'ר / נענע / מקל קינמון במים חמים / חליטת לואיזה .
גם שתיית מרקים כתוספת לארוחה יש בה יתרונות רבים , המרק מכיל לרוב תוספת גדולה של פיטוכימיכלים , וסיבים תזונתיים מהירקות אותם הוא מכיל , הוא תורם גם לחימום הגוף וגם לתחושת שובע לאורך זמן .
ובעיקר המרק יכול להיות מגוון ומאחר והוא נשמר במקרר הזמינות שלו יכולה פעמים רבות לספק צורך של רעב .
רעיונות למרקים :
מרק דלעת
מרק פיטריות
מרק עוף
מרק ברוקולי
מרק חרירה
חלבונים - בלי חלבון אין שובע
חלבון הוא המפתח לשובע ארוך טווח
מדוע חלבון כל כך חשוב?
מייצר תחושת שובע ארוכה
מסייע בבניית ושימור מסת שריר
מעלה את קצב חילוף החומרים
מייצב רמות סוכר בדם
מספק אנרגיה יציבה לאורך היום
החלבונים הם הבסיס לייצור נוגדנים הם מספקים חומרי גלם להפקת נוגדנים , מספקים תמיכה בתאי החיסון , מפחיתים דלקת ומספקים חומרים הנלחמים בנזקי חמצון .
מכאן אכילה של חלבון איכותי מבשר, דגים , ביצים וכו' לא רק תשמור על שובע לאורך זמן אלא גם תסייע בשיפור מערכת החיסון ושמירה על רמות סוכר יציבות ושמירה על מסת השריר.
השתדלו בעיקר בשעות הערב לאכול ארוחה דלת פחמימה .
כאשר הארוחות שלנו עשירות בפחמימות רמת האינסולין בדם עולה , וכאשר רמות אינסולין גבוהות נמצאות בדם הגוף לא ישתמש בשומן כאנרגיה ויאגור שומן מעודפי הסוכרים שלא ניצלנו .
בשעות הערב אנחנו הרבה פחות פעילים ובייחוד כאשר השעות האילו מגיעות מאוד מוקדם , דבר הגורם לרמות האינסולין להשאר גבוהות לאורך כל הלילה ובכך עלול לגרום לנו לעלייה במשקל .
טיפ #3
לשלב חלבון בכל ארוחה.
ארוחת בוקר : ביצים גבינת קוטג' וירקות / יוגורט פרו 20 / סלמון מעושן
ארוחת צהרים : שניצל עם ירקות / סטייק עם סלט גדול / דג בתנור / סלט עשיר עם רצועות טופו
ארוחת ערב : חביתה עם לחם דל פחמימה וגבינות / מרק עם עוף בתנור / טונה עם ביצים וירקות
הנה כמה רעיונות לקינוחים דלי פחמימה
שוקו של חברת סוויטנגו עם חלב סויה פרו מועשר בחלבון
עוגיות שוקולד ציפס דלות פחמימה
Comments