אנחנו מכירים את עצמנו הכי טוב, ויודעים בדיוק מתי רמות האנרגיה שלנו יורדות, מתי אנחנו בלחץ ומתי מצב הרוח שלנו ירוד .
אנחנו גם יודעים מתי האכילה שלנו יצאה משליטה ומתי היא פחות טובה לנו .
אנחנו גם אלופים בלהתעלם מהאותות של הגוף שלנו כשהשילוב בין מצב הרוח ההרגשה הפיזית והאוכל לא מתואמים .
הקשר בין אוכל למצב הרוח שלנו הוא הדוק, אם הרגלי האכילה שלנו יהיו לא טובים נאכל אוכל מעובד לאורך זמן זה ייצור מחסור בנוטריאנטים בגוף שיוביל בסופו של דבר גם להשפעה על מצב הרוח שלנו , תנודות במצב הרוח, עייפות לא מוסברת , מה שיביא כנראה לאכילה לא בריאה לקרייבינג לא מוסבר ולמעגל של הגשה לא טובה .
אז אם אתם סובלים מקרייבינג לא מוסבר, חשקים פתאומיים , מצבי רוח , עייפות כנראה שיש לזה סיבה .
במאמר הבא אנסה להסביר למה :
יש לי חשקים לשוקולד / גלידה / אוכל מלוח
איך אפשר לנהל את תיאבון היתר והחשקים לאוכל .
מה הסיבה לחשקים
אילו נוטריאנטים חסרים לי בתזונה שגורמים לי לאכילה של מזונות לא טובים .
מה שאנחנו אוכלים משפיע על איך שאנחנו מרגישים
נוריוטרנסמיטורים מורכבים מחומצות אמינו - שהן אבני הביניין של הגוף אותם אנחנו מקבלים מאכילת חלבון , או מאכילת חומר דמוי שומן הנקרא כולין שגם הוא מתקבל מהמזון , כאשר אנחנו לא מקבלים את האספקה שהגוף זקוק לה , הגוף מגביל את ייצור הנוירוטרנסמיטר בהתאם לזמינות שלו , ואז אנחנו מרגישים שינויים במצב הרוח , התיאבון והחשיבה .
חשק עז לצריכת מזון מסויים בזה הרגע יכול להווצר מכמה סיבות
מגירוי ויזואלי - תוכנית בטלויזיה , פירסומת
זיכרון ילדות מתוק
עידוד ופינוק עצמי
אם יש לכם קרייבינג שחוזר על עצמו כמו לאכול הרבה שוקולד כל ערב יכול להעיד על חוסרים וליקוי איזון ויטמינים בגוף הגורמים לשיבוש הורמונלי .
כל מה שאנחנו אוכלים משפיע בצורה ישירה ועקיפה על הגוף שלנו ועל המח שלנו
יש לכם חשקים למתוק ?- ייתכן שחסר לכם כרומיום וגופרית
חשקים למזונות מתוקים יכולים להעיד על חוסר כרומיום המתבטא בעמידות רקמות הגוף השונות לגלוקוז.
מחסור בכרומיום פוגם בפעילותו ויעילותו של הורמון האינסולין .
גם צמא יכול להביא אותנו להרגשה מזוייפת של רצון למתוק .
אם תשלבו את המזונות הבאים בארוחות שלכם , החשק למתוק יפחת לאט לאט - כמובן שבזמן קרייבינג למתוק לא יעזור לאכול אותם .
ברוקולי, גבינות קשות , עוף , בקר , בטטה , כרובית ובצל .
מזונות המכילים את רכיבי המזון אשר חסרים בגוף , ויפחיתו את חשק למתוק.
יש לכם קרייבינג בלתי נשלט לשוקולד ? - ייתכן וחסר לכם מגנזיום
שוקולד הוא כמובן לא אב מזון הכרחי לגוף , הוא אמנם כייפי וטוב לנפש , אך אכילתו באי שליטה הרבה פחות טובה .
מה אפשר לשלב במהלך היום להעלות את רמות המגנזיום בגוף ?
כל הירקות העליים מכילים מגנזיום , גרעיני חמנייה , גרעיני דלעת עשירים מאוד במגנזיום וגם קיטניות .
רובנו לא אוכלים מספיק מהם במהלך היום ולכן גם בגלל התפלת המים שלנו אפשר לקחת תוסף מגנזיום .
רק שימו לב לקחת מגנזיום שנספג טוב בגוף ולא תירכובות כמו מגנזיום אוקסיד או מגנזיום ציטרט .
אפשר גם להלחם בקרייבינג לשוקולד בשוקולד .
פשוט הכינו משקה שוקו מאבקת קקאו והמתיקו אותה בממתיק טיבעי , זה בהחלט יכול לעשות את העבודה.
קרייבינג למאפים
יש לכם קרייבינג ללחם , פסטה, עוגות , כנראה שיש לכם חוסר בחנקן
חנקן הוא אחד מאבני הביניין של החלבונים , הגוף משתמש בחנקן כדי לבנות את השרירים , הדם השיער , העור .
איך נקבל חנקן על ידי צריכה של חלבונים
בשר, עוף , דגים , אגוזים , חומוס , זירעי צ'יה .
מה שאנחנו אוכלים משפיע באופן ישיר ועקיף על הכימיקלים במח שלנו ועל העצבים , והם משפיעים על מצבי הרוח , רמת האנרגיה , התשוקה לאוכל ולרמות הלחץ והרגלי השינה .
את החשקים אי אפשר להעלים ביום אחד , כמו שלקח לנו זמן ליצור את החוסרים בגוף ולגרום לחוסר איזון כך על ידי תזונה עיקבית עם עליות וירידות נצליח בסוף לחזיר לגוף את אבני הביניין שחסרים לו ולהגיע לאיזון .
Comments